De 10 geboden voor een gezond leven

Een gelukkig en gezond leven; we willen het allemaal, maar toch lijkt het niet altijd haalbaar. We zijn continu druk, hebben een overvolle agenda en burnouts zijn aan de orde van de dag. Hierdoor lijkt het alsof een gelukkig bestaan soms eerder uitzondering is, dan regel. Zo zonde! Want cliché maar waar, je leeft hoogstwaarschijnlijk maar één keer en dus kunnen we maar beter zorgen dat we een gelukkig bestaan opbouwen.

Een gelukkig bestaan heeft voor een groot deel te maken met een gezond bestaan. Wanneer we een fit lijf hebben en lekker in ons vel zitten, vloeit geluk daar veel sneller uit voort dan wanneer we dat niet hebben. Het verhoogt de kwaliteit van je leven en is dat niet wat we allemaal graag willen? Tijd dus om eens te kijken naar de 10 geboden voor een gelukkig en gezond leven.

1. Lach

Lachen vermindert stress en verhoogt het feel good gevoel per direct. Genoeg redenen dus om iedere dag te lachen! Ook wanneer je niet vrolijk bent, moet je eigenlijk gewoon glimlachen want je hersenen krijgen dan een seintje waardoor je chagrijnige bui vanzelf verdwijnt.

2. Beweeg

Zorg voor voldoende beweging iedere dag en doe dit in een vorm waar jij blij van wordt. Martel jezelf niet met iedere dag naar de sportschool gaan als je hier een hekel aan hebt, maar ga op zoek naar een manier van bewegen waarbij jij je goed voelt.

gezond leven

3. Mediteer

Door dagelijks te mediteren voorkom je stress en leer je beter om te gaan met struggles. Meditatie speelt volgens experts een grote rol als het gaat om een gezond en gelukkig leven.

4. Water

Water, water en nog eens water. Zorg voor 1.5 tot 2 liter water op een dag om gehydrateerd te blijven en vermijd frisdranken.

5. Voeding

In plaats van eten om te vullen moet je eten om te voeden. Dit houdt simpelweg in dat je kiest voor eten met goede voedingsstoffen om je lichaam te geven wat het verdient. In ruil hiervoor krijg je een happy en healthy zelf terug. Prima deal denk ik zo!

gezond leven

6. Ontspanning

Zorg dat je, hoe druk je ook bent, altijd blijft ontspannen. Bepaal waar jij behoefte aan hebt en zorg ook af en toe voor tijd voor jezelf. Offline gaan, een bad nemen, een boek lezen en gewoon helemaal niets; als het maar even alleen om jou draait.

7. Luister naar jezelf

Geeft je lichaam aan dat het rust nodig heeft? Zorg dan voor rust. Alleen jij weet wat echt goed je is en het is heel belangrijk om te luisteren naar die innerlijke stem.

8. Buitenlucht

Frisse lucht doet de mens goed. Ga regelmatig een blokje om, pak de fiets, adem eens diep in en uit en geniet van de buitenlucht. Ook als het zonnetje niet schijnt.

gezond leven

9. Slaap

Zorg dat je iedere nacht 7 tot 8 uur slaap pakt zodat je fris en fruitig de dag kunt beginnen. En wanneer je wakker bent, maak je natuurlijk een gezond ontbijtje om te starten.

10. 80/20 regel

Wees niet té streng en gun jezelf ook een wijntje, dessert of stuk taart wanneer je daar zin in hebt. Balans is de key en als je de 80/20 regel hanteert, zul je merken dat je een gezonde levensstijl veel makkelijker volhoudt.

Benieuwd hoe Marlou haar verbouwing van 7 maanden overleefde? Je leest het hier!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
recepten met oreo
7 X De lekkerste recepten met Oreo’s

Alsof Oreo koekjes nog niet lekker genoeg zijn van zichzelf, gaan wij ze nóg tien keer zo smakelijk maken door...

Sluiten