10 Manieren om kokosolie als beauty middel te gebruiken

Als je net als ons een badkamerkast hebt die uitpuilt van alle producten, dan is dit misschien wat voor jou. Een item die een handvol andere producten kan vervangen klinkt misschien ideaal en vergezocht, maar het bestaat echt. En het is nog 100% natuurlijk ook: kokosolie!

Kokosolie moisturized, bevat anti-oxidanten en heeft wel honderden voordelen. Kokosolie wordt vaak toegevoegd aan heel veel beautyproducten omdat het zo multifunctioneel is.

We hebben 10 manieren verzameld waarbij je al die beautyproducten (en chemicalien) kunt omzeilen en gewoon natuurlijke kokosolie kunt gebruiken:

1. Kokos voor je haar

Het is een natuurlijke conditioner en kan beschadigingen repareren als je het op je haaruiteinden smeert.

2. Kokos als scrub

Je kunt het gebruiken als vochtinbrengende scrub door het te mixen met suiker. Je kunt er dan ook nog etherische olien aan toevoegen om zo je eigen lekker-ruikende scrubs te maken!

3. Kokos voor je huid

Gebruik kokosolie zo uit de pot op je huid na een douche en voorkom zo die droge winterhuid.

4. Kokos voor je tanden

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord om baking soda (zuiveringszout) te gebruiken als een natuurlijke tandpasta. Als je dit mixt met kokosolie, krijg je die textuur die je van een tandpasta gewend bent.

5. Kokos voor je hoofdhuid

Geef je hoofdhuid regelmatig een kokosoliemaskertje om roos te voorkomen. Je kunt alleen kokosolie gebruiken, of je mixt het met andere ingrediënten die goed voor je hoofdhuid en haar zijn.

6. Kokos als scheercrème

Kokosolie kun je ook gebruiken als vervanging voor je scheercrème  Dit is helemaal een goed idee als je een gevoelige huid hebt.

7. Kokos als gezichtsreiniger

Als je kokosolie mixt met baking soda (zuiveringszout) kun je het, naast tandpasta, ook gebruiken als gezichtsreiniger, ter voorkoming van acne. Kokosolie is namelijk ook antibacterieel!

8. Kokos voor je haar

Om droog en pluizig haar te voorkomen, kun je een klein beetje kokosolie gebruiken in plaats van je mousse of gel. En je haar gaat er nog mooi van glanzen ook!

9. Kokos als gezichtscrème

Smeer een klein beetje kokosolie op je kraaienpootjes bij je ogen en je rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

10. Kokos als make-up remover

En als laatste kun je kokosolie ook als make up remover gebruiken, maar ook om je make up kwasten schoon te maken!

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
4 Cheap and original ways to store your beauty items

Last week, we showed you three creative ways to store your jewellery, scarves, and bags. Today we've got four fun...

Sluiten