10 x aanwijzingen dat je kapsel een make-over nodig heeft

Lang haar is heel mooi, maar het moet niet gepaard gaan met droge en gespleten haarpunten. Ook is het niet de bedoeling om zo lang niet naar de kapper te gaan dat er geen model meer in je haar zit. Wanneer je zo nu en dan even een bezoekje aan de kapper brengt, zie je er een stuk frisser uit en zal je haar ook een stuk mooier vallen. Kijk mee naar 10 aanwijzing dat je kapsel een make-over nodig heeft.

1. Droge en gespleten haarpunten

Het wordt steeds kouder en het is erg fijn om de verwarming lekker hoog te draaien. Dit is alleen echt niet goed voor je haar. Het trekt namelijk al het vocht uit je haar. Zorg ervoor dat je niet gaat slapen met de verwarming aan, maar leg liever een kruik bij je in bed. Zorg ook voor genoeg vocht in je haar door een goede conditioner te gebruiken.

2. Je hebt al jaren hetzelfde kapsel

Jarenlang hetzelfde kapsel voelt lekker vertrouwd. Vind je het eng om iets aan jezelf te veranderen? Doe het dan in kleine stapjes: ga voor wat laagjes of een paar highlights.

3. Je hebt nog nooit je haar geverfd 

Als je van jezelf een hele mooie haarkleur hebt is er natuurlijk geen enkele reden om je haar te verven. Maar heb jij je haar nog nooit geverfd omdat het heel slecht is voor je haar? Dan kun jij je er nu gerust aan wagen, aangezien er veel verfsoorten zijn die niet slecht voor je haar zijn. Ook kun je beginnen met een spoeling. Deze was je er met een paar wasbeurten weer uit.

4. Je bent vergeten hoe je kapper eruit ziet

Als je niet meer weet hoe je kapper eruit ziet is het hoog tijd om weer even langs te gaan. Een bezoekje aan de kapper hoeft niet meteen een drastische verandering te betekenen. Je kunt ook alleen je puntjes laten bijknippen. Dit zal ervoor zorgen dat je haar weer veel sneller in model zal komen.

5. Er zit geen model meer in je haar

Ga langs de kapper en kijk welk model goed bij jouw gezicht past. Dit kan een wereld van verschil maken!

6. Je staat bekend om je haar

Dit hoeft natuurlijk niet altijd iets negatiefs te zijn. Als mensen je kennen door je haar kan het ook zijn dat je een heel mooi of opvallend kapsel hebt. Maar zodra mensen zich niet meer kunnen herinneren dat je ook nog een ander kapsel had gaat het mis.

7. Je houdt er niet van om iets met je haar te doen

Krijg jij er een hekel aan om iets aan je haar te doen omdat het zoveel moeite kost? Dan heb je waarschijnlijk het verkeerde kapsel. Ga naar de kapper en ga kies een kapsel dat makkelijk in model valt.

8. Je ziet er altijd moe uit

Wanneer je er altijd moe uitziet, ook wanneer je eigenlijk helemaal niet moe bent, is het tijd om de kleur van je haar aan te passen. Het wordt nu winter en je huid wordt lichter. Bij een lichtere huid staan andere kleurtinten mooier.

9. Je voelt je niet aantrekkelijk

Vind je jezelf niet meer aantrekkelijk? Een nieuw kapsel kan wonderen doen!

10. Je ziet er ouderwets uit

We houden heel erg van vintage, maar niet als het eigenlijk niet de bedoeling is. Ga naar de kapper en kijk in een kappersboek welke kapsel echt van nu zijn.

Bron: Refinery29

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
mannen smsen
4 x sms tips van mannen

Mannen irriteren zich vaak aan het feit dat vrouwen dating advies vragen aan elkaar in plaats van aan mannen. Mannen...

Sluiten