10 x Beauty mythes die niet waar zijn

Met dank aan de geëmancipeerde vrouwen in de jaren 60 kunnen wij vrouwen nu met veel trots zeggen dat we goed opgeleid zijn en de nodige kennis hebben van bepaalde zaken. Toch is onze kennis van bepaalde beauty zaken soms echt niet juist. Zo geloven we namelijk dat wanneer we veel chocolade eten we puistjes krijgen en dat wanneer we één grijs haar uit ons hoofd trekken er nog veel meer voor terug komen. Deze typische mythes zijn zo vaak verteld, dat we ze massaal zijn gaan geloven. Toch klopt hier vaak helemaal niets van en dat is in de meeste gevallen eigenlijk alleen maar fijn! Kijk mee naar 10 beauty mythes die niet waar zijn.

Haar Mythes

“Wanneer we 1 grijs haar uit ons hoofd trekken, groeien er veel meer voor terug.”

Als je hier goed over nadenkt, is het eigenlijk heel gek dat we dit geloven. Kapper Richard Ward legt uit: “Er kan maar 1 haar groeien uit elk haarzakje.” Heel veel mensen die grijs worden geloven deze mythe, omdat zij het gevoel hebben dat ze heel snel grijs worden.

“We kunnen gespleten haarpunten herstellen.”

Dit is zo’n typische mythe die we erg graag willen geloven. Helaas is ook deze mythe niet juist. Er zijn heel veel producten op de markt die de uiteinden van je haar verzorgen. Maar wanneer je haar dood is, is het ook echt dood. Gespleten haarpunten kun je beste meteen afknippen. Wanneer je dit niet doet, worden de gespleten punten alleen maar erger en knipt je haar zichzelf als het ware.

“Door je haar elke dag te wassen wordt het vet.”

Philip Kingsley legt uit waarom we denken dat dit zo is. “Wanneer je haar schoon is, merk je veel eerder op dat het weer vies wordt.” Dus ook deze mythe klopt niet. Maar je haar elke dag wassen is niet goed voor je haar. Joe Cincotta vertelt dat wanneer je je haar elke dag wast het erg droog wordt.

“Door je haar te knippen groeit het sneller.”

Wanneer je je haar regelmatig knipt, hou je je haar gezond. Maar je haar gaat er niet sneller van groeien. Je haar heeft zijn eigen groeicyclus, en deze kun je niet vertragen of versnellen. Wel groeit je haar het snelst als het gezond is, dus het kan zeker geen kwaad.

Huid Mythes

“Door tandpasta op je puistjes te smeren gaan ze sneller weg.”

Door de frisse menthol in tandpasta lijkt het inderdaad alsof tandpasta een kalmerend effect heeft. Maar toch heeft het geen echt effect. Dermatoloog Tamara Griffiths vertelt dat er geen medische bewijzen zijn dat tandpasta helpt tegen puistjes.

“Door chocolade te eten krijgen we puistjes.”

Puistjes ontstaan door hormonen. Nu klopt het wel dat het eten van chocola de hormonen in je lichaam kunnen veranderen. Maar hier is nog meer voor nodig, bijvoorbeeld je menstruatie. Dus alleen chocola eten zorgt niet voor puistjes. Best news of the day! 

“In het begin van de vakantie een beetje verbranden zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt.”

Verbranden is heel slecht voor je huid. Eigenlijk is bruin worden sowieso slecht voor je lichaam, legt Griffiths uit. Bruin worden is je huid’s reactie op de gevaarlijke zonnestralen. Wil je toch een mooi bruin kleurtje? Ga dan voor zelfbruinende producten.

“Wanneer je je benen scheert, komen de haren dikker en donkerder weer terug.”

Wanneer je je benen scheert, scheer je het deel van het haartje weg wat op de oppervlakte ligt. Dit stimuleert het haartje om snel weer terug te komen. Maar het wordt niet dikker en donkerder. Door haartjes weg te scheren, komen er stoppels terug. Hierdoor lijkt het alsof de haartjes erg dik worden. Wil je dit niet, ga dan voor een goede wax. De haartjes zullen langer wegblijven.

Nagel Mythes

“Soms moet je even geen nagellak dragen om je nagels rust te geven.”

Je nagels kunnen sowieso al niet ademen. Het stuk van de nagel wat je ziet is eigenlijk dood. Dus het maakt niks uit of er nog een extra laagje nagellak op zit.

“Je moet je nagels heen en weer veilen.”

We horen vaak verschillende manieren waarop we het beste onze nagels kunnen veilen. Er wordt vaak beweerd dat je je nagels heen en weer moet veilen. Ook dit klopt niet. Er is maar 1 goede manier: zachtjes 1 kant op veilen.

Bron: Refinery29

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Uitslag winactie & week deal

Afgelopen week maakten jullie kans op onze populaire Ambika Blazer. De gelukkige winnares is Laura Bijker, gefeliciteerd! Voor iedereen die...

Sluiten