10 X De mooiste fauteuils

De herfst komt er weer aan! En hoe lekker in het om met een kop warme chocolademelk weg te kruipen in een grote fauteuil? Ik vond dat het weer tijd was voor wat nieuwe meubel inspiratie! En dit keer doen we dat met de 10 mooiste fauteuils voor je interieur. Heb je een kleine tweezitsbank en wil je graag wat meer zitruimte creëren in je woonkamer? Een fauteuil kan dan een goede toevoeging zijn aan je interieur. En: het zorgt voor een statement in de woonkamer! Ik speurde daarom het internet af naar de 10 mooiste fauteuils.

1. Love Seat

Deze love seat is ideaal om met z’n tweeën heerlijk weg te zwijmelen of ruim in de eentje in weg te kruipen. Een love seat is eigenlijk net iets kleiner dan een tweezitsbank en iets ruimer dan je normale fauteuil.

fauteuils-03

2. Barcelona Chair

Gaat je voorkeur in je interieur toch liever uit naar strak en design? Dan is de Barcelona Chair perfect! Deze fauteuil is een echt icoon in de design wereld. Het strakke metalen/stalen framewerk is wat deze fauteuil onderscheid van de rest.

fauteuils-02

3. The Chesterfield

Een echte bekende en klassieker in de interieurwereld! De Chesterfield. Deze fauteuil laat zich kenmerken door een terugkerend ruitenpatroon in de leuning en zitting, met op elke hoek van de ruit een ingedrukte knoop. Naast dit ruitenpatroon heeft het een genagelde voorzijde. Een echte originele Chesterfield is van leer, maar tegenwoordig kun je deze te gekke fauteuil ook in veel andere stoffen verkrijgbaar.

fauteuils-chesterfield-01

 

4. Club Chair

De club chair komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd daar ook wel de ‘fauteuil confortable’ genoemd. Need we say more? Ideaal dus omdat deze comfortabel is en ook nog eens makkelijk te combineren is in je interieur. In een landelijk interieur zou deze Urban Sofa perfect staan. Deze en nog veel meer mooie fauteuils vind je op Urbansofa.nl.

fauteuils-clubchair-01

5. Floathing Chair

Deze staat nog op mijn persoonlijke verlanglijstje! Een zwevende, ronde fauteuil die bevestigd zit aan het plafond. Deze faulteuil is in verschillende materialen, vormen en kleuren te vinden op het internet. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan uit naar deze ronde bamboe variant. Een ideaal plekje om lekker te lezen, i love it! Meer hangstoel inspiratie opdoen? Klik hier voor onze favoriete hangstoelen!

fauteuils-hangingchair-02

6. The Butterfly chair

fauteuils-butterfly-01

7. Chaise Lounge

fauteuils-loungechaise-01

8. Printed Chair

fauteuils-printed-01

 

9. Wing Chair

Een wing chair is net als de club chair een comfortabele stoel maar heeft deze variant ‘vleugels’ verbonden aan de zittingen. Meestal, maar niet altijd, lopen deze vleugels door tot de armleuningen. Een perfecte fauteuil voor een cozy uitstraling in je interieur.

 

fauteuils-wingchair-01

 

10. Egg Chair

fauteuils-eggchair-01

Al zin gekregen om de herfst in huis te halen en lekker cozy op een fauteuil weg te zakken? Wij in ieder geval wel! En ik denk dat je in deze top 10 zeker wel een mooi exemplaar kan vinden die perfect past in jouw interieur! Al een idee welke fauteuil jij wil in je interieur? Laat het ons weten!

Meer interieur inspiratie opdoen? Klik hier. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Hoe krijg ik rust in mijn hoofd?

Zelf heb ik er af en toe wel last van dat mijn hoofd (te) vol zit en dat er continu...

Sluiten