8 X Waar tieners niet onzeker over moeten zijn

Je tienerjaren zijn jaren waarin je onwijs veel lol en vrije tijd hebt, maar ook jaren waarin je het behoorlijk lastig kunt hebben. Met jezelf vooral, want volwassen worden gaat nu eenmaal gepaard met wat issues hier en daar. Die issues spelen zich vooral in jouw hoofd af en hebben voor een groot deel te maken met allerlei onzekerheden. Zonde! Juist in je tienerjaren kun je nog grotendeels zorgeloos genieten en al die negativiteit zit dit alleen maar in de weg. Laten we dus voor eens en voor altijd afspreken dat we ons minder druk gaan maken om al deze kleine onnozelheden die in ons hoofd oh zo groot zijn.

8 X Waar tieners zich niet langer druk om moeten maken

1. Te dik – Vergelijk jezelf niet met de modellen in tijdschriften en op catwalks; dit zijn geen voorbeelden van hoe jij eruit moet zien.

2. Familiestruggles – Iedereen komt uit een ander nest en vaak heb jij het idee dat jij uit het aller raarste nest komt, maar dat valt heus mee. En mocht het wel zo zijn: who cares?!

3. Geen relatie – Maak je niet druk als je nog geen relatie hebt (gehad). Je hebt nog tijd zat om die echte leuke vent tegen te komen en je moet zeker niet genoegen nemen met minder.

4. Te weinig vrienden – Iedereen voelt zich weleens eenzaam, maar ga eens na welke mensen jij lief hebt en hoe belangrijk zij voor je zijn. Kwaliteit boven kwantiteit!

tieners

5. Rare interesses – Schaam je niet voor bepaalde interesses en onthoud dat je er gewoon mag zijn. Ook als jouw hobby’s ietwat afwijkend zijn.

6. Toekomstplannen – Sommigen weten al vanaf hun geboorte wat ze willen worden, maar het is geen schande als jij nog geen idee hebt. Uiteindelijk kom je daar toch wel achter.

7. Erbij horen – Dit zijn de jaren waarop je graag ‘erbij wilt horen’, maar realiseer je dat dit onbelangrijk is en besteed je aandacht aan zaken die er toe doen zoals je vrienden en familie.

8. Uiterlijk – Onzekerheden over je uiterlijk zijn misschien wel de ergste en zo zonde van je tijd. Accepteer jezelf en ga van jezelf houden, want je bent mooi zoals je bent. Echt.

Vergeet chocola en snoep, want wij hebben ontdekt wat je moet eten als je ongesteld bent! Lees hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
primark groningen
Primark Groningen opening + WIN!

Vanmorgen was het zover.. Primark Groningen is geopend! Om 9:15 waren we uitgenodigd voor het persontbijt en kregen we als...

Sluiten