5 X Tips om te ontspannen in drukke tijden

Ken je dat? Dat je het gevoel hebt dat je altijd vanalles ‘moet’. Je moet het huis nog schoonmaken, die vriendin nog bellen, een afspraak bij de tandarts maken, je paspoort ophalen.. En dan heb ik het nog niet eens over die oneindige to do lijst op het werk. Persoonlijk heb ik soms best stressvolle dagen. Ik voel me dan ontzettend opgejaagd en voel de adrenaline door m’n lijf gieren. Het is dan ook belangrijk om af en toe je rust te nemen en toch momenten tussen alle drukte door te nemen om even te ontspannen. Benieuwd hoe ik dit doe? Kijk mee naar mijn tien tips om te ontspannen bij stress:

1. Lekker sporten

Vaak hoor ik meiden die zeggen dat ze geen tijd hebben om te sporten. Onzin! Als ik ergens tijd voor wil maken is het wel voor sporten. Even heerlijk mijn hoofd leegmaken en lekker alle stress eruit zweten. Werkt ontzettend ontspannend en ik doe het dan ook gemiddeld zo’n vier keer per week.

2. Een moment voor jezelf zonder afleiding

Ik probeer echt mijn rustmomentjes te pakken zonder telefoon, televisie of andere afleiding. Het liefst wel met een muziekje op de achtergrond en dan gewoon even heerlijk ontspannen.. Ik kocht laatst de Philips Hue Go lamp die ik er altijd bij pak op dit soort momentjes. Met deze lamp kun je alle sferen creëren en in mij ‘zen’ momentjes zet ik om op de blauwe kleur. Dit is de meditatiestand.

philips hue go

philips hue go

3. Een romantisch avondje plannen

In dit soort hectische weken vergeet je soms om echt tijd voor je lief te maken. Wij proberen heel bewust regelmatig even een ‘we-time’ avondje in te plannen waarbij we lekker samen ontspannen. Samen koken, lekker eten en elkaar masseren. Even een avondje zonder tv of werk, zo fijn! Tijdens de massage gaat mijn Philips Hue lamp ook weer aan, dit keer op de sfeervolle roze stand.

philips hue go

4. Een wandeling maken

De buitenlucht is altijd goed om even lekker je hoofd leeg te maken. Ik wandel elke dag naar kantoor en loop ook tussendoor nog een paar keer naar buiten om mijn hondjes uit te laten (jep, die gaan gezellig elke dag mee) en dat brengt mij direct bij tip 5.

5. Knuffelen met je huisdier

Ik heb eens gelezen dat het aaien van een hond (of kat) je hartslag naar beneden brengt. Ik heb twee super lieve chihuahua’s en die zitten bijna altijd bij me op de bank. Ik vind het heerlijk ontspannen om met ze te knuffelen en ze te aaien.

philips hue go

Deze multifuncionele smartlamp van Hue Go is echt een aanrader om verschillende sferen in huis te creëren! Wat ook fijn is: hij laadt op aan een snoer en vervolgens kun je uren plezier hebben zonder dat hij aan een draad vast zit. Je neemt hem makkelijk overal mee naar toe en je kunt zelf een kleur kiezen. Deze lamp zorgt bij mij ook voor een frisse start van de dag. Zoals jullie misschien weten ben ik niet bepaald een ochtendmens. Deze lamp kun je zo instellen dat deze je op een rustige en natuurlijke manier werkt. De lamp wordt geleidelijk lichter wat het gevoel geeft dat je gewekt wordt door de zon. Je kunt de lamp koppelen aan je mobiel en zo timers instellen. Maar deze slimme lamp kan nog veel meer: hij kan je op de hoogte houden van inkomende gesprekken, berichten, social media updates en andere updates die binnenkomen via je mobiel. Smart heh?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Gezonde pizza

Waar je ons 's nachts voor wakker kunt maken? Pizza! En als het dan ook nog eens gaat om een...

Sluiten