10x goede redenen om chocolade te eten

Chocolade, welke vrouw is er niet gek op? Ik ken er niet één en zelf ben ik dan ook een ware chocolate junky. Als je net een flinke reep achter de kiezen hebt kan je echter een schuldgevoel bekruipen. Had ik wel zoveel chocolade moeten eten? Straks word ik hartstikke dik en zit ik vol puisten… Sja, als je de ene reep na de andere wegwerkt zou dat wel eens een negatief effect op de cijfertjes van je weegschaal kunnen hebben. Maar als je af en toe een stukje eet zal dat echt wel meevallen. En wat die puisten betreft, dat chocolade acne verergert of veroorzaakt is allang achterhaald. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat acne niets met puistjes te maken heeft, maar met een hormonale disbalans. En die wordt dus niet door chocola veroorzaakt. Weer een zorg minder dus! Mocht je toch nog je twijfels hebben, vandaag hebben we 10 goede redenen voor je om lekker chocolade te blijven eten.

1. Het helpt je om je beter te concentreren

Chocolade bevordert de bloedtoevoer naar bepaalde delen van de hersenen waardoor je tot wel 3 uur lang meer gefocust bent. Perfect als je een tentamen moet leren of na de lunch een beetje inkakt op je werk.

2. Je voelt je gelukkiger

Door chocolade maakt je lichaam serotonine aan. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en daar word je, zoals de naam al doet vermoeden, gelukkig van.

3. Goed voor hart en bloedvaten

Als je regelmatig (pure) chocolade eet zorgt dit voor een lager gehalte slecht cholesterol in je bloed. Ook zorgt het voor een lagere bloedruk. En als je slechte cholesterol en bloeddruk niet te hoog zijn heb je een lagere kans op hart en vaatziekten.

4. Je voelt je minder gestrest

Chocolade bevat een grote hoeveelheid magnesium en dat heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel.

5. Door chocola eet je meer fruit

Wat is er nou lekkerder dan chocolade en fruit combineren met een chocoladefondue? Als je moeite hebt om genoeg fruit te eten kan dit een goede oplossing zijn. Zelf eet ik sowieso genoeg fruit, maar tegen een chocoladefondue zeg ik nooit nee!

chocolade

6. Je wordt minder snel ziek

De cacao in chocolade bevat een heleboel antioxidanten die voorkomen dat je ziek wordt. Het zorgt er zelfs voor dat je minder kans hebt om kanker te krijgen.

7. Het is goed voor je huid

Beweerden we net dat je geen puisten krijgt van chocolade, nu gaan we je zelfs vertellen dat chocolade goed is voor je huid. Ja, echt waar! Het helpt bijvoorbeeld mee om je huid tegen schadelijke UV stralen te beschermen.

8. Het helpt tegen hoesten

Ook als je een verkoudheidje voelt opkomen is chocolade een goed middel. Uit onderzoek blijkt dat 60% minder last heeft van hoesten na het eten van een stukje chocolade. Na een tijdje is het wel weer uitgewerkt en moet je dus noodgedwongen nog een stukje nemen. Vervelend zeg…

9. Je libido kan ervan stijgen

Of het echt zo is dat is nog niet bewezen, maar verschillende verhalen uit de oudheid beweren dat cacao libido verhogend werkt. En in combinatie met een chocoladefondue kan ik me daar best iets bij voorstellen.

10. En natuurlijk omdat het gewoon ontzettend lekker is

En af en toe (lees: elke dag) verdienen we dat gewoon!

gezonde chocolade milkshake

Nog een kleine toevoeging: pure chocolade is de meest gezonde variant. Het beste is chocola met minimaal 60% cacao, cacao is namelijk het stofje dat al de fijne voordelen die hierboven genoemd zijn heeft. In de meeste chocoladerepen zit natuurlijk wel veel suiker en vet en dat is minder goed voor je. Een nog gezonder alternatief is daarom bijvoorbeeld onze Gezonde Chocolade Milkshake.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
natural make-up
Tips voor natural make-up

Waar we vroeger hele lagen heftige make-up droegen, kiezen we nu liever voor de natural make-up look. Deze trend is...

Sluiten