16 x De vreemdste beautybehandelingen

We houden er allemaal van om vertroeteld te worden en tegen de meeste beautybehandelingen zullen we dan ook geen ‘nee’ zeggen. We willen ook best eens iets anders proberen dan het standaard maskertje, maar struinend over het internet kom je écht de vreemdste dingen tegen. Over de volgende beautybehandelingen willen we liever eerst een nachtje slapen…

1. We beginnen even rustig met iets wat we kennen. De Fish Pedicure is inmiddels gemeengoed in veel spa’s. Het zijn visjes die je dode huidcellen opeten en daarmee je voeten zacht en poezelig achterlaten. Maar wist je dat de behandeling op sommige plaatsen verboden is omdat het onhygiënisch zou zijn? Hmm… daar zit misschien wel wat in.

2. Niet voor zachte voeten, wel voor zachte haren: het sperma van een stier. Het proteïne rijke goedje zou als sterke conditioner moeten werken en droog en beschadigd haar herstellen en glad maken. Ach wie weet, misschien helpt het ook wel voor je voeten.

3. Het gif van bijen schijnt ook heel goed te zijn voor je gezicht. Het zou een natuurlijk alternatief zijn voor botox en voor een perfect glad gezicht zorgen. Blijkbaar niks geks aan, want zelfs Kate Middleton is fan van deze behandeling!

4. Slangengif zou net als het gif van bijen effectief zijn voor een strakker gezicht. Het gif zit verwerkt als ingrediënt in een crème maar je kunt het ook als facial krijgen. Wij vragen ons wel af hoe goed het is om je huid op deze manier te irriteren…

5. Als je een smak geld over hebt en je wilt eens iets nieuws proberen, dan is deze solid gold facial misschien wel iets voor jou. Bij deze behandeling krijg je 24 karaats goud over je uitgesmeerd en dat kan zelfs over je gehele lichaam. Waar het goed voor is? Het zou helpen tegen cellulitis en veroudering van je huid.

6. Nog zo’n heerlijk overdreven luxe behandeling: een facial met kaviaar. De visseneitjes zouden de huid herstellen van zonbeschadiging en helpen tegen rimpels.

7. Waarom zou je stoppen bij je gezicht? Volgens sommigen hebben ook je billen behoefte aan een facial en ja, misschien is dat ook wel waar. Alleen kun je het dan niet echt meer een facial noemen… de ‘butt facial‘ moet de huid van je billen masseren, verzorgen en egaal maken.

8. Deze behandeling zien we stiekem wel zitten: een chocolate body wrap. Hierbij mag je een uur in de chocolade zitten. Klinkt goed! Er is dan wel nooit bewezen of het ook ergens goed voor is, maar het geeft vast een ontspannen gevoel en dat is ook wat waard, toch?

9. Dit vinden we best wel bizar: zeep gemaakt van moedermelk. Gewone zeep zou teveel chemicaliën bevatten en sommige mensen houden het graag natuurlijk. Moedermelk zit vol met voedingsstoffen en zou dus ook heel verzorgend voor de huid zijn.

10. Oké, dit is nog bizarder: een gezichtscrème met extract van de placenta. Van een schaap, welteverstaan. Waarom? Omdat de placenta vol rijke voedingsstoffen zit en dat zou de huid revitaliseren en verzorgen.

11. Het is misschien het laatste waar je aan moet denken, maar volgens sommigen werkt een cactus uitstekend als ontspannende massage. Het masseren met een cactusplant zorgt ervoor dat de huid wordt gereinigd van afvalstoffen. Tegelijkertijd laat de cactus hydraterend cactussap en verzorgende bloesem achter op de huid.

12. Over ontspanning gesproken, wat dacht je van een biertje? Of doe maar gelijk een heel bad met bier. Volgens sommigen heeft bier een helende werking en kun je er het beste een diepe duik in nemen. Bier bevat veel vitamine B en zou ook nog eens helpen tegen een hoge bloeddruk.

13. Het werd al door de Grieken en Romeinen gedaan en het schijnt dat het weer in opmars is: het drinken van je eigen urine. Het zou ontzettend gezond zijn, helpen voor witte tanden en tegen rimpels. Urine zou de ultieme verjongingskuur zijn en zelfs kanker kunnen voorkomen. Voordat je er aan begint is het misschien nog handig om te weten dat niets hiervan wetenschappelijk is bewezen.

14. In Japan doen ze het al jaren en nu is de beurt aan het Westen: het eten van varkenspoten. Varkenspoten bevatten extra veel collageen en zouden daarom het ultieme middel zijn tegen rimpels. Varkenscollageen wordt, net als dat van rund en vis overigens, ook gebruikt in cosmetica en bij plastische chirurgie. We weten alleen niet zeker of het eten ervan nou echt gaat helpen…

15. De volgende keer dat je je laat masseren, moet je er misschien een slang bij bestellen. In Israël worden daadwerkelijk slangenmassages aangeboden. De bewegingen van een slang werken kalmerend en ontstressend en zijn afhankelijk van hoe groot of klein de slang is. Gelukkig zijn de slangen allemaal ongevaarlijk, maar dan nog vragen we ons af hoeveel mensen hier daadwerkelijk van ontspannen.

16. Vooruit, nog een laatste bijzondere facial en wel die met vogelpoep. Deze behandeling is populair onder Japanse Geisha’s en er wordt gebruik gemaakt van de uitwerpselen van een nachtegaal. De poep moet de huid intensief reinigen en het gezicht lichter maken.

Welke behandeling zou jij wel willen proberen?

Bron foto’s: The Huffington Post

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
marlou jumpsuit
Marlou’s Mode Missie: Jumpsuit

De zomer is in volle gang en voor deze nieuwe Mode Missie koos ik voor een mooie legergroene jumpsuit van...

Sluiten