3 manieren om je jeans om te toveren tot shorts

We love shorts! Ook al is de zomer voorbij. Het weerhoudt ons er niet van shorts te blijven dragen. Het enige nadeel is dat onze portemonnee al deze verschillende shorts niet toelaat in deze dure decembermaand. Gelukkig voor ons, bestaan er ook andere manieren om diversiteit in de kledingkast te krijgen. En dat zonder nieuwe kleding te kopen. Hoe? Wij hebben dit keer 3 manieren om jullie jeans om te toveren tot shorts.

1. The Boyfriend short

Een Boyfriend short is onmisbaar in de kast van elke vrouw. Combineer je short met een oversized blazer. Maak je look af met een panty en een paar stoere boots. Missie geslaagd!

Benodigdheden:

– Oversized jeans

– Meetlint

– Schaar

– Krijt

Stap 1: Leg je jeans op tafel en zet een streepje op 16cm vanaf de bovenkant.

Stap 2: Vouw de jeans, zodat de achterzakken zichtbaar zijn. Zet opnieuw een een krijtstreep.

Stap 3: Knip vanaf de lijn die je zojuist hebt gezet. Vergelijk de ene broekspijp met de andere, om gelijke delen te krijgen.

Stap 4: Rol de broekspijp 2 à 3 keer om. Hiermee bepaal je de lengte van je Boyfriend short.

2. Gebleekte short

Er bestaat niets leukers dan een opvallend gebleekte zwarte short. Het ziet er misschien lastig uit, maar binnen een handomdraai maak jij jouw eigen gebleekte versie!

Benodigdheden:

– Zwarte jeans

– Rubberen handschoenen

– Bleek

– Meetlint

– Schaar

– Wasknijpers

Stap 1: Meet 12cm vanaf de bovenkant en zet een krijtstreep.

Stap 2: Zet ook een krijtstreep op de achterkant. Om een wat vleiendere pasvorm te creëren, knip je de pijpen meer in een hoekvorm. Hierbij houd je de stof bij het kruis wat langer dan de rest.

Stap 3: En knippen maar!

Stap 4: Maak een mengsel dat voor 4 kwart bestaat uit bleek en voor 2 kwart bestaat uit water. Zorg dat je dit doet op een goed geventileerde plek.

Stap 5: Dompel je short enkele centimeters in de mix van bleek en water.

Stap 6: Zet de buitenkanten van je short met wasknijpers vast aan de emmer.

Stap 7: Laat je short een half uur in de bleek hangen. Dompel hem vervolgens nog dieper in de emmer en zet hem weer vast met de wasknijpers. Laat hem +/- 20 minuten hangen en wring hem daarna grondig uit. Was hem daarna goed uit met koud water en wring hem daarna nog eens uit. Gooi hem ten slotte kort in de wasmachine, zonder zeep.

3. De witte kanten short

Buiten de stoere shorts, houden we natuurlijk ook van lieflijke kanten shorts. Draag je kanten short met basic items, om het kant zo goed mogelijk uit te laten komen.

Benodigdheden:

– Witte jeans

– Meetlint

– Krijt

– Naald en draad

– Twee soorten kant

– Schaar

Stap 1: Zet een krijtstreep op 12cm vanaf de bovenkant. Het is handiger om een donkerder kleur krijt te nemen, omdat het anders lastig zichtbaar is.

Stap 2: Knip de witte jeans vanuit een hoek.

Stap 3: Leg het langste stuk kant aan de onderkant van je short. Gebruik de geknipte stukken voor het middenstuk, zodat de voorkant aan een kant helemaal gevuld is met kant.

Stap 4: Knip een dunner stuk kant, zodat de bovenkant van je short er mooi afgewerkt uitziet.

Stap 5: Begin de kanten stukken per rij aan je short vast te naaien. Zorg ervoor dat je alleen de buitenkant en sommige gedeelten van het midden naait.

Stap 6: Naai ook het kleine kanten stuk.

Zijn jullie ook allemaal klaar om deze winter short tegemoet te gaan? Draag je shorts tijdens deze koude dagen met een panty of wollen maillot. Good luck!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zebra print
Outfit of the day: Zebra printed vest

Vandaag gaan wij voor een animal print! Dit Zebra Printed Vest is nieuw in onze shop en is super stylish en...

Sluiten