3 Manieren om trendy rope bracelets te maken

Touw kan heel functioneel zijn, maar ook erg leuk! Je kunt er namelijk trendy rope bracelets van kan maken. Kun je het nog niet, maar wil je wel graag weten hoe het moet? Lees dan hieronder hoe je op 3 verschillende manieren, 3 verschillende modieuze touw armbandjes kan maken!

Materialen:
– Paracord touw
– Borduurgaren
– Sluitingen / slotjes
– Veterklemmen
– Eindkappen
– Houten kralen

Gereedschappen:
– Sleutelhanger
– Lijmpistool
– Lijm
– Punttang
– Schaar
– Aansteker

Let op! Bij al deze armbandjes moet je de uiteinden van de touwtjes dichten met een aansteker.

1) Knip zes gelijke stukken touw, welke lang genoeg zijn, zodat ze om je pols passen. Bevestig aan het einde een veterklem. Knoop daarna de borduurgaren bovenin aan één van de stukken touw en begin met het ‘weven’ van het draad. Wanneer je klaar bent, maak je een knoopje aan het einde en bevestig het eind weer met een veterklem. Als laatste moet je nog het slotje vast maken door middel van een tangetje.

2) Haal het koord door de sleutelhanger ring, zodat er een lus ontstaat. Doe dit ook aan de andere kant, zodat de uiteinden bij elkaar komen in het midden. Overlap de uiteinden een beetje en bevestig ze met een beetje lijm. Op het plaats waar je de lijm hebt gebruikt, ga je beginnen met het wikkelen van borduurgaren. Begin met één kleur, bevestig het met een beetje lijm en ga verder met de volgende kleur. Hierboven zijn drie verschillende kleuren gebruikt, uiteraard kun je dit aanpassen.

Bron: Brit.co

Knip twee gelijke stukken koord en een evenlang stuk van de borduurgaren. Doe wat lijm in een eindkap en druk alle drie de stukken koord er in. Begin dan met vlechten volgens de afbeelding. Rijg hierna een kraal aan het armbandje. Hierbij is het belangrijk dat de kraal niet te groot is, anders zal hij de hele tijd heen en weer schuiven. Eenmaal de kraal eraan gerijgt, maak je het armbandje af met een beetje lijm en een eindkap.

En klaar zijn ze alle drie. Welke is jouw favoriet?

Voor meer leuke DIY reports, klik hier!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit: Rood colbertje

Eigenlijk heb ik er een hekel aan om hakken te dragen als ik een hele dag op pad ben, maar...

Sluiten