3 X Struggles tijdens onze verbouwing

De trouwe followers zal het niet zijn ontgaan; mijn vriend en ik wonen sinds kort in ons nieuwe huis en zijn druk bezig met verbouwen en klussen. Stiekem vind ik het best stoer van ons dat we zo veel zelf doen. Vijf jaar geleden, toen we ons vorige huis kochten, hebben we ook de hele woning gestript en opnieuw opgebouwd. Maar dat was een huisje van 56 m2 en onze nieuwe woning is ongeveer drie keer zo groot. En tijdens het klussen kom je nog wel eens wat dingen tegen die je van te voren niet had verwacht. Het is me wat.. Al die keuzes! Wat voor tegels in de douche, hoe moeten de nieuwe deuren eruit zien, welke wanden moeten nog geïsoleerd worden.. Er komt heel wat bij kijken! Vandaag deel ik drie struggles waar mijn vriend en ik tegenaan zijn gelopen tijdens het klussen.

1. De badkamer

In eerste instantie wilden we de badkamer laten voor wat het was. Ok, het was niet helemaal onze smaak. Maar dit konden we een paar jaar later nog wel aanpakken. Toen we eenmaal bezig waren met klussen vonden we het toch wel zonde en besloten we toch de badkamer voor een deel aan te pakken. We zochten nieuwe vloertegels uit, kochten een nieuwe toiletpot en een nieuwe douchecabine. Die douchecabine was met name een dingetje. We wilden graag een grote douche want we vinden het fijn om af en toe samen te kunnen douchen. Alle bouwmarkten en internet speurden we af naar de perfecte cabine. Op Megadumptiel.nl is er hele ruime keuze maar uiteindelijk hebben we onze cabine bij de Bauhaus gekocht. Toen was er nog de douchegoot die toch niet bleek te passen terwijl we (ik bedoel, handige papa) alles al had uitgebikt hiervoor. Damn! Dan toch maar gewoon een doucheputje.

IMG_3988

Nieuwe tegels op de vloer! (Inmiddels zijn de kozijnen ook wit gelakt)

douchecabine

Uitzoeken nieuwe douchecabine

2. Het trapgat

Tja, het trapgat. Dit was nog wel het grootste struikelblok. Het zit namelijk zo; er zat een mooie open ronde trap in de woning. Iets wat ik super mooi vond, mijn vriend ook. Maar het trapgat was nogal klein. Zo klein dat we moesten bukken als we erdoor naar boven liepen. Mijn vriend kon er niet aan wennen dus hebben we besloten dat dit veranderd moest worden. Helaas was het niet een kwestie van trapgat vergroten en klaar. Ik zal jullie niet vermoeien met alle technische details maar het komt erop neer dat we een aannemer hebben ingehuurd die het trapgat dicht gaat maken en er komt een compleet nieuwe trap vanaf de hal. Een dichte trap dus. Dit is nogal een ingreep want er moeten ook een aantal extra wanden komen. Een groot project die we niet zelf konden doen dus dit hebben we uitbesteed.

jurre marlou

De dag dat we de sleutel kregen nog even een happy selfie voor de oude trap

verbouwing2 IMG_4730

En weg is de oude trap! Gelukkig schiet het mooi op

3. De keuken

In eerste instantie wilden we de keuken direct vervangen. Het aanrechtblad was namelijk knalrood en we wilden openslaande deuren naar de tuin. Maar mijn vriend vond het trapgat een grotere issue dus hebben we besloten dat we de keuken er voorlopig nog even in laten. Ik kon niet leven met het rode aanrechtblad en ik heb besloten om te gaan experimenteren met tegelverf. Net nieuw op de markt, ik was dus erg benieuwd. In eerste instantie een groot succes. Want met een betongrijs blad is de keuken in één klap 100 x mooier! Alleen blijkt tegeverf toch niet heel geschikt voor een werkblad. We hebben al een stukje wat beschadigd is, met als resultaat: een stukje rood van het originele blad. SHIT! Nou ja, voorlopig zitten we nog in de verbouwing en laten we het zo. Ik denk dat we straks wel het hele blad gaan vervangen want verder is de keuken eigenlijk dikke prima en super praktisch.

Nog even doorbijten en dan is de verbouwing hopelijk snel klaar. Dan kan het leuke werk beginnen: inrichten! Hebben jullie mijn moodboards hiervoor al gezien? Klik hier. 

Meer persoonlijke blogs van mij lezen? Klik hier en volg me ook op Snapchat en Instagram @marlou_ff.

 

  • Klinkt een leuk avontuur! Gelukkig hebben jullie al wat ervaring van de vorige woning dus dat komt wel goed ^^

    We hebben zelf ook iets gekocht wat momenteel gebouwd wordt, en ook al ligt het project grotendeels niet in onze handen, er komt nog steeds veel shit en struggles bij ^^

    x Aurélie

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
leren jasje
Musthave: Het perfecte leren jasje

Een leren jasje is onmisbaar in je kast. Je kunt ze het hele jaar door aan: in de winter met een...

Sluiten