Fit Diary: Het resultaat van de 30 Day Ab Challenge

Iets langer dan een maand geleden begon ik samen met mijn vriend aan de 30 Day Ab Challenge. “Eens kijken of we onze buikspiertjes wat meer zichtbaar kunnen maken,” dachten we. Het doel was niet zozeer een sixpack (bij mij althans, voor een man vind ik dat wel sexy) maar gewoon wat meer lijnen. Ik downloadde de gratis 30 Day Ab app op mijn telefoon. Een app die elke dag (30 dagen lang) buikspieroefeningen voor je heeft klaar staan die je dan moet uitvoeren en afvinken. In het begin vonden we het echt peanuts en deden we de oefeningen die we moesten doen in sets van drie in plaats van één. De eerste dag begon namelijk als volgt:

ab challenge

Hierbij een foto van mijn buik voordat we aan deze Ab Challenge begonnen:

buik vooraf

Hoe ik de Ab Challenge heb ervaren

En nu is het dan zover. Onze Ab Challenge zit erop! Ik moet toegeven dat we op de helft van de app al niet meer zo enthousiast waren dat we alle oefeningen drie keer deden. Niet dat we het niet wilden maar het werd toch best wel zwaar. Zo deden we op de 17e dag 75 sit ups, 100 crunches, 45 leg raises en 1.30 min. plank (moest officieel 65 sec. dus die doen we nog wel wat langer). De laatste keren waren echt wel een beetje af zien. We eindigden met met 125 sit ups, 200 crunches, 65 leg raises en 2 minuten planken.

Zoals jullie in mijn vorige Fit Diary konden lezen ben ik naast de Ab Challenge ook begonnen met Insanity Workout. Het eindresultaat is dus misschien niet helemaal eerlijk omdat ik naast de buikspieroefeningen ook nog 6 keer per week deze intensieve workout doe. Maar ik moet wel zeggen dat hier verder weinig buikspieroefeningen aan bod komen dus wat dat betreft vond ik het wel een goede combinatie. Met Insanity ben je vooral bezig met cardio en naar mijn idee merk ik het verder vooral in mijn armen.

Ik heb tussen de Challenge door een aantal voortgangsfoto’s gemaakt zodat de progressie goed te zien is. En ook hierbij even een kanttekening: zo’n buikspier-selfie pakt de ene keer wat gunstiger uit dan de andere keer. Ik maakte er op een gegeven moment haast een sport van om zo te gaan staan dat de buikspieren nog beter uitkwamen. Want ik wilde natuurlijk wel vooruitgang zien;-)

30 day ab challenge

Tussendoor maakte ik foto’s om te kunnen zien of er vooruitgang in zat…

ab challenge

De laatste dag zit er op! We hebben er stiekem wel iets langer over gedaan dan een maand omdat het soms niet uit kwam om de buikspieroefeningen te doen.

Het resultaat

Tijd voor het eindresultaat en mijn eindbeoordeling van de Ab Challenge. Als ik heel eerlijk ben vind ik het resultaat niet verbluffend. Ik heb wel absoluut het idee dat mijn buik iets strakker is geworden maar dat zie je vooral als ik mijn buikspieren aanspan. Het is niet zo dat ik nu standaard rondloop met een super gespierde buik. Het doel was natuurlijk om strak in mijn bikini te kunnen verschijnen waarbij mijn buik wat strakker zou zijn dan normaal. Momenteel zit ik op het balkon van mijn hotel in Marrakech waar ik mijn vakantie vier en heb ik de foto van het resultaat gemaakt (na een lange dag heerlijk zonnen). Inmiddels zit de Ab Challenge er alweer anderhalve week op en zit ik alweer een weekje in Marrakech. Om het toch een beetje bij te houden doen we nog wel trouw dagelijks een aantal buikspieroefeningen maar niet meer via de app. Wat ik miste aan die oefeningen waren de schuine buikspieren. Die kwamen niet echt aan bod. We hebben nu zelf een buikspierprogramma’tje in elkaar gezet waar o.a. de sit-ups, leg raises en de plank nog wel in terug komen.

30 day ab challenge

Het resultaat na een maand lang bijna elke dag buikspieroefeningen doen met de 30 Day Ab app (en Insanity Workout). Omdat een buik-selfie nog wel eens wat vertekent over kan komen heeft mijn vriend ik ook even een gewone foto gemaakt. Hier span ik mijn buikspieren wel aan trouwens :)

ab challenge

Ik ben zeker van plan om buikspier oefeningen te blijven doen en ga ook weer een nieuwe Challenge aan na mijn vakantie. Ik denk de 30 Day Squat Challenge. Maar eerst nog even lekker genieten hier :) See you next time!

Last but not least tip: abs challenge Followfitgirls

Ben je nog op zoek naar een goede buikspier challenge? De 30 dagen abs challenge van Followfitgirls is een aanrader!

challenge-guide

Lees ook mijn vorige Fit Diary: Mijn ervaringen na 3 weken Insanity Workout

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
indian-summer
Outfit of the Day: Indian Summer look

Op dit moment hebben we te maken met de Indian Summer, de periode na de zomer waarin het nog heerlijk...

Sluiten