4 X Tips tegen vermoeidheid

Nul energie, daar hebben we allemaal wel eens last van en daarom zijn tips tegen vermoeidheid nooit overbodig. Soms lijkt er geen eind aan te komen, je energie is op maar je moet nog de hele dag en de uren lijken maar niet voorbij te gaan. Of er nu sprake is van een after dinner dipje of vermoeidheid door een lange dag, soms heb je echt even een energie boost nodig. Wij hebben 4 makkelijke tips voor je verzameld waardoor je binnen no time weer vol energie zit.

tips tegen vermoeidheid

Neem pauzes
Concentratie is te vergelijken met spieren, het wordt moe na veel inspanning en dan heeft het wat tijd nodig om te herstellen. In plaats van continu in de stress te zitten, dwing jezelf om pauzes te nemen. Om een energie boost te krijgen moet je na 90 minuten onafgebroken aan het werk te zijn geweest, 10 tot 15 minuten pauze nemen. Je Facebook updaten telt niet mee, ga echt even van je bureau weg.

Mensen om je heen
Er kan wel eens sprake zijn van mensen om je heen die er voor zorgen dat je energie minder wordt. Bijvoorbeeld die ene collega die altijd maar wil praten, terwijl jij je lekker wilt concentreren. Je hebt je collega’s en familie niet over het kiezen, dus je moet het er toch echt mee doen. Het enige wat je kunt doen is ‘tijd limieten’ vaststellen, “ik heb maar vijf minuutjes”. Wat je ook kunt doen is die ene vriendin bellen die je altijd aan het lachen maakt, zij geeft je energie.

Je houding
Vijand nummer 1 van vermoeidheid is je houding. Als je naar voren leunt maakt het onder andere je longen moeilijker om goed te werken waardoor je anders ademt. Je kunt 30% meer lucht opnemen als je zit alsof je een touw om je heen hebt en aan wordt getrokken. 

Rommelig bureau
De reden dat je te lui bent om je kamer of bureau op te ruimen? De rommel zelf. Alle rommel laat je herinneren aan de duizend dingen die je nog moet doen. Het nodigt niet uit om even tussen de rommel naar die ene pen te gaan zoeken, bij het idee wordt je al moe. Je bureau moet juist ingericht zijn voor het werk dat je op dat moment gaat doen. Een to-do lijstje zal ook werken, dan heb je een duidelijk overzicht wat al gedaan is en wat nog gedaan moet worden.

Begin je dag meteen goed. Lees hier hoe je jouw lichaam kunt ontgiften in de ochtend

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
bijzondere zolen
9 X De mooiste schoenen met opvallende zolen

Schoenen en sandalen met bijzondere zolen, dat is dé shoe trend deze zomer! Denk hierbij aan sandalen en sleehakken met een zool...

Sluiten