Het internet staat afgeladen vol met de lekkerste recepten van foodbloggers. Ik heb een speciaal bord op Pinterest gemaakt waar ik alle recepten opsla die ik in de toekomst ooit nog eens wil maken. Vandaag heb ik vier recepten van die lijst uitgekozen om te delen met jullie. Het zijn vrijwel allemaal (redelijk) gezonde recepten, want daar houd ik nou eenmaal van. Laten we snel beginnen met het eerste recept.
Ik ben sinds een tijdje helemaal into de kokosyoghurt; daarom ben ik extra benieuwd naar deze kokos-rijstpudding. Bij pudding denk je waarschijnlijk meteen aan die ongezonde bitterkoekjespudding, maar bij dit recept gebruiken ze alleen gezonde ingrediënten. Eet je helemaal suikervrij? Dan kun je de ahornsiroop (maple syrup) weglaten. Ik eet bijna geen suiker, dus voor mij is dit recept (waarschijnlijk) al zoet genoeg. Wil je het toch suikervrij maar wel iets zoeter maken? Doe er dan een (halve) banaan doorheen. Heerlijk zoet, maar toch gezond door de banaan. De geroosterde kersen maken de pudding helemaal af. Serveer de pudding met geroosterde (verse) kokosschaafsel.
Een lekker recept voor een zondagochtend of voor de lunch: appel tahin toast met honing en tijm. Makkelijk te maken maar toch weer anders dan dat saaie bammetje met pindakaas dat je tijdens de lunch weer naar binnen werkt. Voor dit recept heb je brood nodig, een appel, tahin, honing, tijm en optioneel zeezout. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Ik vind tahin nu ontzettend lekker maar ik moest er wel eerst aan wennen. Houd je niet van tahin? Je kunt het natuurlijk ook vervangen door een ander soort notenpasta, of gewoon weglaten. Ook lekker in plaats van het brood uit de supermarkt: zelfgemaakt brood. We nemen er tegenwoordig de tijd niet meer voor, maar het is zó makkelijk, vooral als je een broodmachine hebt. Je laat de broodmachine het werk doen en een paar uur later heb je heerlijk ruikend vers brood voor je neus staan. Ik krijg er nu al honger van.
Dit recept van Maura van Yellow Lemon Tree blog, dat overigens mijn favoriete foodblog is, ben ik wel erg benieuwd naar. Courgette in cake? Dat lijkt mij niet echt een succes. Maar toch ben ik er benieuwd naar. Toen de groene smoothies in opkomst waren dacht ik ook niet dat spinazie en bloemkool (ja echt) een succes zouden worden; nu ben ik groot fan en drink ik (bijna) geen normale smoothies meer. Zoals Maura ook zegt; je hebt alvast een deel van de dagelijkse groenteportie binnen. De courgette ontbijtcake is ideaal om te maken op de luie zondagmiddag. Wordt vervolgd.
Een recept voor (redelijk) gezonde chocolade ijs! Perfect voor als je een zoetekauw bent maar niet alleen maar die groene salades naar binnen kunt werken: ijs voor je sweet cravings. Het is wel een caloriebom door de dadels (wel gezond!) dus eet het ijs met mate. Houd je niet van eten met mate? Laat dan gewoon de dadels weg, houd er wel rekening mee dat waarschijnlijk de structuur iets anders zal worden. De blog Top with cinnamon is trouwens een aanrader voor degene die van eten en fotografie houdt. Want zeg nou zelf; zelfs als je niet van chocolade houdt (hoe?!) dan nog krijg je honger van deze mooie foto’s.
Wat vind jij van deze recepten? Ga je ze uitproberen?
Tags: food, healthy, recepten
Your email address will not be published.
Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.
Ja, voeg mij toe aan je e-maillijst.
Thuis sporten is de laatste tijd steeds populairder geworden. We hebben allemaal geen tijd meer om naast ons (poging tot)...