5 Basics die je in je garderobe MOET hebben

Marlou beschreef in de blog over haar walk-in closet al welke basis items volgens haar niet mogen ontbreken in je kledingkast; een mooie reden voor mij om daar als modeliefhebber nog wat dieper op in te gaan. Neem de titel trouwens niet te serieus hoor, niets moét natuurlijk, maar als je een beetje van mode houdt zijn er echt een aantal basics die je eigenlijk niet mag missen ;).

Shoppen, shoppen en nog meer shoppen…

Een topje hier, nog een jasje daar… Zullen wij vrouwen ooit genoeg krijgen van shoppen? Waarschijnlijk niet. Ik merk echter zelf dat ik vaak te veel bezig ben met het scoren van de nieuwste musthaves. Dat is leuk, maar je moet deze musthaves ook kunnen combineren en daarvoor zijn bepaalde basics erg handig!

  1. Zwarte jeans

We beginnen maar gelijk met mijn favoriet; de zwarte broek. Ik heb er een stuk of 6 van in mijn kledingkast en bij elke shopsessie valt mijn oog wel even op een zwarte broek. Voor mijn werk moet ik altijd zwart dragen en aangezien deze broeken niet altijd even mooi blijven, zijn ze regelmatig aan vervanging toe. Een zwarte broek vind ik echt ideaal, omdat je het letterlijk óveral mee kunt combineren. Ik vind bovenstukken 90% van de tijd veel leuker staan op een zwarte broek dan op een spijkerbroek. Draag je hem stoer, klassiek of een combinatie ervan; het kan allemaal!

  1. Witte en/of gestreepte blouse

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel toe ben aan een nieuwe, mooie witte blouse. In de winter staat het leuk onder een lekkere warme trui, maar ook in het voorjaar kun je de witte blouse veelzijdig dragen. Wil je het een beetje opleuken, dan is een gestreepte blouse ook altijd goed!

  1. Zwart leer jasje

Je zult het vast al vaker hebben gelezen en/of gehoord maar een zwart leer jasje is echt onmisbaar in je garderobe. Het jasje is echt bij elke outfit te combineren en kan het hele jaar door gedragen worden. Het is even een investering om voor een echt leren exemplaar te kiezen, maar het is het geld absoluut waard! Dit jasje zal waarschijnlijk nooit uit de mode raken…

  1. Wit shirt

Valt het je al op dat de basics voornamelijk bestaan uit de kleuren zwart en wit? Dit zijn natuurlijk superfijne basiskleuren die bijna overal mee gecombineerd kunnen worden. Zo ook het witte shirt. Het lijkt een simpele aankoop, maar let hierbij ook zeker op de kwaliteit, de pasvorm en de afwerking. Je kunt ervoor kiezen om een oversized exemplaar te kopen met wat langere mouwtjes, maar overweeg dan ook om te gaan voor een wit shirt dat iets meer aansluit en een korter mouwtje heeft. Oversized is toch redelijk trendgevoelig en soms is het mooier om een shirt te dragen dat iets mooier aansluit en je figuur accentueert.

  1. Blazer

Eerlijk gezegd ontbreekt het perfecte exemplaar van dit item nog in mijn kledingkast… Een mooie blazer is echt ideaal; je kunt hem gebruiken als tussenjas, combineren met je perfecte witte shirt of blouse of juist met een leuk printje. Mijn voorkeur zal in dit geval weer uitgaan naar zwart, puur om het feit dat dit met alles gecombineerd kan worden. Een knalkleur kan echter ook heel tof zijn, zeker in het voorjaar! Tegenwoordig zie je de oversized blazers veel voorbijkomen in de winkelketens en ondanks dat dit toch vrij trendgevoelig lijkt, denk ik dat zowel een oversized als gedetailleerde blazer altijd gedragen kunnen worden.

Welke kledingstukken mogen volgens jou niet ontbreken in de garderobe van een modeliefhebber?

Lees ook: Inspiratie: outfit voor een romantische date

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Haar tutorial de messy half bun

Dé haartrend van de laatste tijd: een messy half knotje hoog op je hoofd. Ik vind het geweldig! Super makkelijk...

Sluiten