5 Dingen die je nooit moet vergeten

Ik probeer alle clichés altijd zoveel mogelijk te vermijden maar wat voor hekel je ook hebt aan al deze mooie praatjes die je altijd moet aanhoren; je moet toch ook toegeven dat clichés vaak verdacht dicht bij de waarheid liggen. En soms is het ook gewoon best lekker om clichés aan te horen. Helemaal als ze gaan over ons leven en over wat er belangrijk is in dat leven. Met alle social media en drukte om ons heen, verliezen we nog weleens uit het oog waar het echt omgaat en jezelf herpakken klinkt vaak een stuk makkelijker dan het is. Maar met een aantal simpele wijsheden die je altijd in je oren moet knopen, moet dat toch weer een stukje makkelijker gaan. Zet daar een album van Bob Marley bij op en die good vibes stromen vanzelf weer jouw kant op. Noteer ze in je agenda, notitieboek, telefoon of geheugen want deze clichés zijn meer dan waar!

1. Onthoud dat niemand perfect is

Mede door Instagram lijkt het alsof er op deze wereld heel wat perfecte mensen met perfecte levens rondlopen. Is. Niet. Zo. Daar kunnen we heel kort over zijn en het wordt ook tijd dat iedereen zich realiseert dat het gras nu eenmaal altijd groener lijkt aan de overkant, maar ook die perfecte mensen hebben hun struggles. Meer dan jij denkt.

levenslessen

2. Wees open-minded

Met een open houding kijk je niet alleen positiever naar de wereld om je heen, er gaan ook deuren voor je open die anders zeker gesloten zouden blijven. Door alles te bekijken vanuit een breed perspectief en vanaf verschillende kanten, zul je zien dat er nieuwe ideeën ontstaan en dat je jezelf ontwikkelt op veel vlakken.

3. Besef dat je het verdient

Als het op onszelf aankomt, zijn we super kritisch. Aan de ene kant leidt dit misschien tot hard werken, maar we moeten niet vergeten aan het eind van de dag tevreden te kunnen terugkijken. Je verdient het beste voor jezelf en dat moet je je realiseren zodat je niet gaat schorten aan je eigen geluk.

levenslessen

4. Wees jezelf

Zijn we aangekomen bij De Cliché Der Clichés, maar ontbreken kon hij gewoon niet in dit rijtje. Het kan soms lange tijd duren voor je echt weet wie je bent, maar het is een van de belangrijkste levenslessen. Door te weten wie je bent en jezelf te zijn weet je ook welke normen en waarden voor jou belangrijk zijn en kun je je leven beter sturen.

5. Luister naar je hart

Lange tijd vond ik dit een van de meest nutteloze wijsheden, want naar mijn idee was mijn hart altijd erg stil als ik advies nodig heb. Nu weet ik dat het belangrijk is om op je gevoel te vertrouwen en dat dit vaak een heel goed voorteken is. Naar je lichaam luisteren is trouwens minstens zo belangrijk, want zo zorg je dat je op tijd rust neemt en een stapje terug doet als dat nodig is.

Heb jij ook vriendschappen op afstand? Lees hier waarom deze heel goed voor je kunnen zijn.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Photo Diary: Marlou

Het is weer tijd voor een Photo Diary! Want wat is er veel gebeurd de afgelopen weken.. We zijn inmiddels...

Sluiten