5 dingen waar mannen om huilen

Vrouwen huilen vaker dan mannen. Ik heb zelf wel eens het idee dat mannen bijna nooit huilen. Toch blijkt uit een onderzoek dat 37 procent van de ondervraagde mannen de afgelopen maand gehuild heeft. Maar waar huilen ze dan om? Kijk mee!

huilen

1. Blije momenten

Terwijl vrouwen vaak huilen uit woede, teleurstelling of angst, huilen mannen vaker uit vreugde. Mannen uiten hun machteloosheid en frustratie in woede. Hier komen dus geen tranen bij kijken. De vrolijke moment worden juist wel geuit met een huilbui. Een man vertelt in Psychologie Magazine: “Ik had gigantisch veel lol tijdens een spel. De tranen rolden over mijn wangen!”

2. Spijt

Mannen huilen als ze spijt hebben. Een 65-jarige man vertelt in Psychologie Magazine: “Ik had zo’n spijt dat ik zo lelijk deed tegen mijn vrouw tijdens een ruzie.” Dit schuldgevoel leidt vaak tot een huilbui bij mannen.

3. Liedjes

Ook mannen kunnen ontroerd raken door liedjes. Welke? Everybody Hurts van REM staat hoog op de lijst. Ook de liedjes Tears in Heaven van Eric Clapton, Nothing Compares to You van Sinead O’Connor en With or Without You van U2 zorgen voor een ontroerd gevoel bij mannen.

4. Minder hormonen

Als mannen minder mannelijke hormonen hebben, bijvoorbeeld na een chemische behandeling van een ernstige ziekte, huilen ze meer. Ook mannen die vrouwelijke hormonen toegediend krijgen omdat ze transseksueel zijn, huilen sneller.

5. Toy Story

Het is raar maar waar. Uit een onderzoek van de BBC blijkt dat de film Toy Story mannen aan het huilen maakt. Mannelijke filmcritici geven aan dat vooral het einde van de film impact op ze heeft. Eén van hen geeft aan: “Ik was zo geraakt door Andy toen hij ‘goodbye’ zei.”

Lees ook: 7 X tips: zo ontcijfer je zijn lichaamstaal

Bron: Vrouwonline.nl

Reageren

Your email address will not be published.