5 Manieren om over je crush heen te komen

De liefde kan een heel mooi feestje zijn óf een hele grote ellende. Als de liefde niet wederzijds is bijvoorbeeld. Helaas bestaat er geen uitknopje waarbij we onze gevoelens kunnen laten verdwijnen en vrolijk verder kunnen gaan met ons leven en andere mannen. Want de wijze ‘Er zwemmen meer vissen in de zee’ is natuurlijk waarheid, maar dat zien we op de verliefde momenten echt niet in. Liefdesverdriet en onbeantwoorde liefdes zijn nu eenmaal pijnlijk en hoewel we er het liefst weer heel snel bovenop willen komen, lijkt dit niet altijd mogelijk. Toch zijn er een aantal manieren om dit proces een beetje te versnellen en de pijn te verzachten.

1. De waarheid

Dit deel valt misschien niet helemaal onder ‘de pijn verzachten’, maar het is essentieel om verder te kunnen. Realiseer je dat hij jou niet leuk vindt op de manier waarop jij hem leuk vindt. En zie ook in dat dit niet gaat gebeuren.

2. Vat het niet persoonlijk op

Dat hij jou niet leuk vindt, betekent niet dat de hele wereld je niet leuk vindt of dat je niet leuk bent. Een afwijzing kan een deuk in je zelfvertrouwen opleveren, maar probeer dit niet te laten gebeuren en vat het niet persoonlijk op.

crush

3. Geen zelfmedelijden

Tuurlijk mag je een dag zielig zijn en flink huilen. Je vriendinnen begrijpen best dat het pijn doet om afgewezen te worden, maar blijf hier niet in hangen en zorg dat je jezelf weer herpakt. Kijk naar alle dingen die je wel hebt!

4. Wees niet boos

Een van de stomste dingen die je kunt doen, is boos zijn omdat iemand niet voelt wat jij voelt. Jij hebt vast ooit in zijn situatie gezeten en dus weet je ook dat je je gevoelens niet kunt aanzetten wanneer ze er niet zijn.

5. Neem afstand

Niet boos zijn betekent niet dat je vrienden moet blijven. Misschien dat hij dit wel wil, maar hij zit in een totaal andere situatie (een veel makkelijkere) en voor jezelf is het echt makkelijker om afstand te nemen. Dit is de snelste manier om over hem heen te komen.

Meer tips nodig en de liefdesverdriet echt te pakken? Lees dit artikel voor meer handige tips.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
blueprint
5 X Waarom ik van de zon houd

Afgelopen weekend verraste mijn vriend me met een weekend Berlijn en wat was het fijn! In Nederland regende het maar...

Sluiten