5 Soorten eten tegen stress

Bergen met werk, schoolopdrachten die zich opstapelen en dan ook nog eens het huishouden.. Wie kent het niet? Soms lijkt er gewoon geen einde aan te komen! Dit kan dan ook bij sommige mensen leiden tot heel veel stress. En we weten allemaal dat stress niet goed is voor een mens. Daarom zijn er ook vele manieren bedacht om stress tegen te gaan of om het te verminderen. Maar wat we nog niets wisten, is dat er ook eten bestaat wat ons stressniveau kan verminderen! Dit klinkt ideaal toch? Lees snel verder waarom onderstaande producten stress kunnen verminderen.

 De 5 soorten producten tegen stress zijn:

1. Havermout
Velen onder ons zullen vast wel bekend zijn met havermout. Dat havermout gezond is voor een mens is algemeen bekend. Maar dat het ook tegen stress werkt weet bijna niemand! Havermout bevat namelijk vitamine B, die  zorgt voor een hogere afgifte van de stof serotonine. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Neem dus regelmatig lekker havermout als ontbijt!

2 / 3. Kiwi’s en aardbeien
Kiwi’s zitten vol met vitaminen, mineralen en vezels. Deze fruitsoort zorgt voor een betere spijsvertering en zal ons voorzien van de nodige energie. De reden waarom kiwi’s precies goed zijn tegen stress is nog niet helemaal duidelijk. Het is in tijden van drukte en stress altijd verstandig om goed te eten. Ook aardbeien zullen hieraan bijdragen. In dit lekkere stukje fruit zitten antioxidanten en vitamines die je helpen de stress tegen te gaan.

4. Pure chocolade
Wie houdt er nou niet van chocolade? Vooral wij vrouwen kunnen er geen genoeg van krijgen en nu blijkt het ook nog eens goed te zijn tegen de stress. Dit  is nog eens goed nieuws! Hierbij gaat het overigens wel alleen over pure chocolade, want net als bij havermout houdt pure chocolade ook het serotonine level op peil. Let er alleen wel op dat je chocolade koopt met een cacao-gehalte van 75% of meer.

5. Noten
Wat is er eigenlijk zo goed aan noten? Noten verlagen onze bloeddruk en geven ons daardoor een rustiger gevoel. Daarnaast zijn vooral walnoten goed voor je, omdat er ook nog andere antioxidanten in zitten. En ze zijn ook nog eens hartstikke lekker!

Ga voor meer gezonde tips naar ons overzicht!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Look of the day

We hebben vandaag weer eens een Look of the Day voor jullie samengesteld! Omdat het zonnetje heerlijk schijnt, vonden wij...

Sluiten