5 X Beste hamburgers Amsterdam

Waar onze hoofdstad helaas niet beschikt over een In-N-Out (doodzonde jongens, zet deze op je bucket list in Californië) of Shake Shack, hebben wij toch wel plekken die minstens zulke goede burgers serveren. Ik heb mijn 5 favorieten voor je op een rijtje gezet.

1. Ter Marsch & Co – beste hamburgers Amsterdam

Met stip op 1: Ter Marsch & Co. Een burgers van deze plek moet je echt geproefd hebben. ‘De Burgeresse’ is tot Beste Hamburger Nederland 2015 verkozen en dat haalt me elke keer weer over om voor deze burger te gaan. Wagyu is het meest bijzondere stukje vlees door zijn malsheid en sappigheid heb ik mij laten vertellen en dat wil je echt op je bord hebben. Gaan, gaan, gaan alsjeblieft!

Vijzelstraat 4, Amsterdam

2. The Butcher – beste hamburgers Amsterdam

The Butcher behoort ook zeker tot een van mijn favo’s. Inmiddels al 4 vestigingen in Amsterdam, dus altijd een dicht bij waar je bent. Ik ga altijd voor de burger met de toepasselijke naam ‘The Butcher’, maar eigenlijk klinken alle burgers op deze menukaart me als muziek in de oren. Ook heel prettig: je kunt zelf je eigen mayo en ketchup in kleine bakjes vullen. Geen gezeur met te weinig saus, dat is wat we willen.

Albert Cuypstraat 129
Bellamyplein 51
Paleisstraat 14
Overhoeksplein 7

3. Burger ‘n Shake – beste hamburgers Amsterdam

Een burger voor slechts 5,50? Bij Burger ‘n Shake kan het. Als de combinatie 100% rundergehakt, sla, tomaat, gekonfijte uien en mocktailsaus je wat lijkt: ga naar Burger ‘n Shake. Een bananenmilkshake mag trouwens niet ontbreken en maakt de burger compleet als je het mij vraagt.

Land van Cocagneplein 1E

4. Geflipt – beste hamburgers Amsterdam

Hier zijn Anouk en ik geweest en de burger loog er niet om. Wij gingen beide voor de variant met blauwe kaas. Bij Geflipt werken ze met lokale leveranciers die hun producten dagvers komen afleveren. Dat is nog eens kwaliteit! Zoek je een leuke plek in de Pijp of Oud-West, dan zit je bij Geflipt zeker goed.

Van Woustraat 15
Bilderdijkstraat 205 H

5. Thrill Grill – beste hamburgers Amsterdam

In de Pijp vinden we ook Thrill Grill. Het duurde Robert Kranenborg even voor hij de juiste burger te pakken had, maar met de kreet “only the best is good enough for our burgers” zit je zeker goed.  Ik heb persoonlijk the Classic Beef Thriller voor je getest, in het restaurant in de Pijp. De french fries zijn ook zeker een aanrader, sla deze zeker niet over.

Gerard Doustraat 98
1e Constantijn Huygensstraat

Dit is ons favorietenlijstje. Heb jij nog een fijne suggestie? Laat het ons zeker weten! Ben jij nog op zoek naar de beste desserts (toevallig jouw taak om het dessert op je te nemen tijdens de Kerst?)? Zie hier de beste desserts die ook nog heel simpel te bereiden zijn.

Lees ook: Zelf groentechips maken

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Dit zijn dé trends voor je nagels

Deze blog typ ik met vers gelakte nageltjes, te zien op de foto hierboven. Ik heb namelijk enorm geluk met...

Sluiten