5 X Interieurtrends 2015

De trends in interieurland veranderen bijna net zo snel als de trends op modegebied. En hoewel wij nog steeds trouw fan zijn van de minimalistische, industriële en all white trends, wordt het tijd om eens verder te kijken. Er zijn namelijk nog veel meer trends die in 2015 niet meer weg te denken zijn uit menig interieurmagazine en Pinterest sfeerbeeld. Tijd om de interieurtrends 2015 eens onder de loep te nemen en wie weet vinden we een waardige opvolger voor de clean white trend!

1. Leer

Bruin leer zien we steeds vaker voorbij komen. Opzich niet gek, want de bruine kleur maakt het meteen iets zachter dan zwart leer. Het is mooi materiaal wat alleen maar mooier wordt naarmate de jaren verstrijken. We zien veel leren stoelen voorbij komen die uiteraard versierd worden met een schapenvachtje, want die verdwijnen (gelukkig!) niet uit beeld.

Schermafbeelding 2015-07-13 om 12.17.10

2. Indigo

Het is even wennen na de rustige aardse kleuren die we gewend waren, maar indigo is de nieuwe trendkleur. Deze kleur houdt het midden tussen blauw en violet. Een kleur die dienst doet als echte eye catcher in je interieur, maar het heeft toch een rustige uitstraling. Om het echt goed te doen ga je voor een meubel in indigo of verf één muur.

3. Marokkaans vloerkleed

Buitenlandse invloeden komen altijd weer terug als we het over interieurtrends hebben. Zo ook deze keer, en wel in het Marokkaanse vloerkleed. Een kleed met vaak een witte achtergrond met daarop allerlei asymmetrische tekens. Met zo’n vloerkleed creëer je een vintage look met Oosterse invloeden.

interieurtrends 2015

4. Spelen met texturen

Er wordt de laatste tijd veel gespeeld met textuur op woongebied. Zo zagen we al veel schapenvachten voorbij komen, maar inmiddels zien we steeds vaker ook meubelen van dierenhuiden en een schilderij gemaakt van wol. Het zorgt voor een huiselijk, cozy effect in je interieur.

5. Uit de kluiten gewassen kunst

Eigenlijk is het ook zonde dat schilderijen en kunstobjecten vaak klein van stuk zijn. Daar komt met deze trend zeker verandering in, want het moet groot, groter, grootst. En dan vooral aan de muren. Schilderijen die een hele muur bedekken? Hoe meer kunst, hoe beter!

interieurtrends 2015

Meer wooninspiratie? Bekijk hier de monochrome stijl. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
10 X De mooiste badkamer inspiratie

Zijn jullie ook zo'n fan van interieurinspiratie? Wij kunnen wel úren rondneuzen op Pinterest naar inspiratie voor onze studentenkamer of...

Sluiten