5 X Kledingkeuzes die slecht zijn voor je gezondheid

Kledingkeuzes die slecht zijn voor je gezondheid? Ja echt, er zijn bepaalde kledingstukken die ongezond zijn voor je. Als je ‘s ochtends weer eens in een kledingcrisis zit denk je vooral aan welk weer het vandaag is, wat je allemaal gaat doen die dag en hoe snel je weer een wasje moet draaien om je kledingkeuze uit te breiden. Je denkt aan alles behalve aan je gezondheid. Tijd om wakker te worden, er zullen vast wat kledingstukken in jouw kast hangen waarvan je niet wist dat ze “gevaarlijk” zijn.

Skinny Jeans
We kennen ze allemaal, de strakke skinny jeans. Dan kennen we vast ook allemaal het gevecht om überhaupt in de skinny jeans te komen. Doordat de broek zo strak zit kan het zenuwen onderdrukken, waardoor zwellingen, tintelingen en gevoelloosheid kan ontstaan. De skinny is tegenwoordig onder de jongens ook populair, maar zij lopen het risico op een verminderde spermaproductie door de warmte die de strakke broek met zich meebrengt.

Shapewear
Soms is slankmakend ondergoed of een slankmakend onderjurkje écht nodig voordat je naar het feestje gaat. Maar de buikpijn die je vervolgens hebt kan best liggen aan deze shapewear, in plaats van alle drankjes die je hebt gehad.  Slankmakende kleding verhoogt namelijk de druk op de maag en buik, de inhoud van je maag kan dan richting je slokdarm worden geduwd, yiiiieks! Gevaar zit natuurlijk al in elk klein dingetje, je kunt best zo af en toe shapewear dragen, maar beperk het wel echt tot een paar keer en echt voor zolang het nodig is.

Leggings
Leggings zitten strak en hoe strakker kleding is op je huid, hoe meer het tegen je huid schuurt en zweet oppakt. Als je een legging vaker achter elkaar aandoet naar de sportschool zonder hem te wassen kun je wachten tot je een infectie als ringworm te pakken hebt.

Gekleurd ondergoed
Het gekleurde ‘verf’ kan zorgen voor irritaties op de huid rond je vajayjay. Helemaal als je al last hebt van een gevoelige huid. Gekleurd ondergoed gemaakt van synthetisch materiaal is de ergste boosdoener.

Beugelbeha’s
De beugels in je beha zijn meestal gemaakt van nikkel. Veel mensen hebben last van een nikkelallergie of krijgen er snel last van bij het dragen van nikkel. Vervang dus gauw je bh als je beugel er uit steekt.

Zelf heb ik ook al deze kledingstukken in de kast hangen en ook ik ga ze heus niet allemaal direct weggooien. Het is wel belangrijk dat je je bewust bent van de gevaren, is een skinny jeans echt aan de kleine kant, probeer dan gewoon een maatje groter.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Zo overleef jij je ongesteldheid

It's that time of the month again... Veel meiden weten meteen waar ik het over heb: ongesteld zijn. Hoewel het een...

Sluiten