5 x super simpele beautyhacks

Lifehacks. Je hebt er vast wel van gehoord. Het zijn van die tips & tricks die het leven net even iets gemakkelijker maken. Super handig, maar je moet ze maar net even weten. En zo geldt dat ook voor deze beautyhacks. Yes, je raadt het al: de tips om jouw leven op beautygebied een stuk gemakkelijker te maken. Beautyhacks zijn simpel, en door iedereen uit te voeren. Je hebt er vaak helemaal niets extra’s voor nodig, en de meest voorkomende problemen zijn binnen no time opgelost!

beautyhacks

Er zijn ontzettend veel beautyproblemen waar simpele beautyhacks op verzonnen zijn, maar dit zijn mijn 5 favoriete (en vast herkenbare!) problemen en oplossingen:

1. Je oude mascara nieuw leven inblazen

Herken je het dat je altijd net even iets te lang met je mascara doet? Dat je minstens een week lang nog wanhopig wat likjes mascara uit de stick probeert te halen, maar je uiteindelijk toch echt met een droog borsteltje je wimpers aan het bewerken bent? Die laatste week (en nog wel langer) kun jij dus gewoon nog met vloeibare mascara te werk gaan! Het enige dat je hoeft te doen is een druppeltje zout water bij je mascara te voegen en voila; je kunt hem voorlopig nog gewoon gebruiken.

2. Snel je haren drogen

Niet genoeg tijd of geen föhn bij de hand om je haren snel te drogen? Gebruik dan een t-shirt om je haren te drogen. Een shirt neemt sneller vocht op dan een handdoek.

3. Werk je puistjes weg

Vergeet dure huidproducten, duik gewoon eens je koelkast in op zoek naar… yoghurt!Yoghurt bevat melkzuur, wat enorm goed voor je (droge) huid schijnt te zijn en de boel lekker hydrateert. Tegelijkertijd weekt het dode huidcellen los en maakt het de huid soepel. Daarnaast zitten in yoghurt enzymen die bacteriën doden waardoor puistjes nog sneller zouden verdwijnen.

4. Droge lippen en geen lippenbalsem bij de hand

Dit is echt killing. Ik ben echt lippenbalsem-verslaafd. Maar dan echt. Zo kan ik bijvoorbeeld nergens anders meer aan denken als ik droge lippen heb en geen balsem bij me heb. Noem me gek, maar ik was bereid om een pak boter op m’n lippen te smeren als ik moest. Dat is niet helemaal lekker voor je lippen, maar wat wel een goede tip is wanneer je even geen vaseline of purol bij de hand hebt: een net gebruikt theezakje op je lippen deppen. Met name zwarte thee is een echte opkikker voor je lippen!

5. Oude nagellak gebruiken

Ook zoiets. Zonde om weg te gooien, maar echt lekker smeert ie niet meer op je nagels. Een simpele tip om van dit probleem af te komen: week het potje nagellak even in een kommetje heet water. Zo wordt hij weer helemaal vloeibaar en kun je hem best nog een aantal keer gebruiken.

Wat is jouw ultieme beautyhack? Lees ook deze Pinterest lifehacks.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
kledingkast updaten
6 low budget manieren om je kledingkast te updaten

Er zijn veel momenten waarbij je graag een geheel nieuwe garderobe aan zou willen schaffen. Soms ben je op al...

Sluiten