5 X Water met een smaakje

Normaal gesproken drink ik de hele dag alleen maar water of (groene) thee. Maar soms komt dat saaie water mij echt de neus uit. Daarom drink ik vaak water met een smaakje. In de zomer staat er altijd een kan met fruitwater in de koelkast. Heerlijk verkoelend op een warme zomerdag. 9 van de 10 keer staat een kan met water, citroen en munt in de koelkast, maar je hebt nog veel meer lekkere varianten. Vandaag deel ik 5 verrassende receptjes.

water met een smaakje

Hot hot hot

Waarschijnlijk schrik je wanneer je de ingrediënten ziet. Dat had ik eerst ook. Maar ik zou zeggen: probeer het eens. Het is in ieder verrassend. Snijd één komkommer in stukjes, je zou de komkommer nog kunnen schillen, maar dit hoeft niet per se. Nu komt de verrassing: snijd vervolgens één jalapeñ0 peper in stukjes. Haal wel de zaadjes eruit. Doe de peper en de komkommer in een kan en vul vervolgens met water.

Peachy

Mmm, wie is er niet gek op perzik? Ik in ieder geval wel en kan dit wel hele dagen blijven drinken. Snijd 3 perziken in stukjes en ontpit ze. Doe deze, samen met 2 vanille bonen, in de kan met water. Zelf vind ik het nog lekker om ijsklontjes toe te voegen. Oh, en doe hier ook eens wat frambozen bij. Yum!

Classic

Dit is een echte klassieker, maar daarom zeker niet minder lekker. Integendeel zelfs. Deze komt bij mij vaak voorbij in de zomer. Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden. Hou ongeveer 1,5 kopje aan. Vul dit drankje aan met wat verse basilicum. Dit water is altijd een succes!

Ginger water

Ginger, oftewel gember, is een ideale toevoeging aan water. Het heeft een unieke smaak en maakt elk drankje helemaal af. Snijd wat verse gember, maar doe niet teveel in één keer. Gember kan snel overheersen. Snijd 2 peren in stukjes en schil eventueel. Water erbij en klaar! Deze is koud extra lekker, dus wat ijsblokjes kunnen niet ontbreken!

Vanilla Latte

Deze is voor de vanille liefhebbers.  Ook hier zit weer een ingrediënt in waar je misschien niet meteen aan zult denken. Dit drankje is niets voor mij omdat ik koffie ronduit smerig vind. Koffie in water? Ja, echt waar.. Vul de kan water met twee vanille bonen en 1 kopje koffiebonen. Niets voor mij dus dit drankje, maar misschien dat je het als koffie liefhebber wel kunt waarderen?

Dit waren vijf verrassende recepten voor water met een smaakje. Welke lijkt jou het lekkerst?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
hardlopen
6 X Tips hardlopen in de zomer

Vaak hoor je dat mensen liever willen hardlopen in de zomer dan in de winter. Begrijpelijk, als je het mij...

Sluiten