6 Jaar ondernemer! Mijn tips + win

Ik herinner het me nog als de dag van gister. Ik zat op de bank en bedacht het concept Follow Fashion. Urenlang lag ik in bed te brainstormen over hoe ik deze website precies zou gaan inrichten. Inmiddels is dit alweer 6 jaar geleden en ben ik alweer zo lang zelfstandig ondernemer. Na een jaar bloggen besloot ik de website uit te breiden met een eigen webshop. En alsof dat niet genoeg was besloot ik een nieuw platform erbij te lanceren: Followfitgirls. Tijd om een aantal van mijn ondernemerstips met jullie te delen!

Ik ben twee jaar geleden gestopt met mijn webshop (meer hierover lees je hier) en heb toen heel bewust gekozen om erbij te gaan freelancen. Het leek me goed om weer eens bij een bedrijf aan de slag te gaan om mijn opgedane kennis in te zetten en eens te kijken hoe het is om voor een opdrachtgever te werken. In deze blogpost deel ik mijn ondernemerslessen en tips voor zzp’ers.

1. Doelen stellen

Als je niet precies weet waar je heen wilt is het ook lastig om succesvol te worden. Durf te kiezen en ergens voor te gaan! Schrijf je doelstellingen op en kijk hier regelmatig naar om te kijken of je op de goede koers zit. Zelf heb ik het probleem dat ik zoveel dingen leuk vind waardoor ik niet altijd goed de focus kon houden. Zo heb ik de afgelopen twee jaar als freelance Brand manager gewerkt en daarnaast mijn twee blogs bijgehouden.

Ik had ook als doelstelling opgeschreven: freelance werken voor een leuk fashion bedrijf. Dat is gelukt!  Ik heb ontzettend veel geleerd als freelancer en heb veel mooie campagnes mogen opzetten maar nu is het tijd om verder te gaan met mijn eigen bedrijf. Binnenkort ga ik eens even een hele dag zitten om mijn nieuwe doelstellingen te formuleren. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook 100% voor. En ik geloof echt in de wet van de aantrekkingskracht. Als je iets graag genoeg wilt en ervoor gaat, dan zal het lukken. Daarvoor is het wel van belang dat je weet wat je wilt én dat je positief blijft denken.  Dat brengt mij direct bij het volgende punt..

2. Positiviteit

Zoals ik hiervoor al schreef is positiviteit voor mij heel belangrijk. Positief denken helpt enorm bij het bereiken van je doelen. Momenteel lees ik het boek ‘The Secret‘ en hierin gaat het ook over de wet van de aantrekkingskracht. Als je positief denkt dan zul je ook positieve dingen aantrekken. Ditzelfde geldt ook voor negativiteit. Je kent het wel.. Zo’n dag waarop direct ‘s ochtends al iets mis gaat. Vervolgens raak je geïrriteerd en de rest van de dag blijven er dingen op je pad komen die mis gaan of waar je ontevreden over bent. Dikke kans dat je het zelf hebt aangetrokken. Uitspraken als ‘vandaag gaat alles mis’ worden werkelijkheid omdat je het zelf denkt.

Als je een succes van je business wilt maken is positiviteit dus key! Word wakker en bedenk hoe je van de dag een succes gaat maken en hoe je weer een stap dichter bij je doelen kunt komen. Vertrouw op je eigen kwaliteiten en go for it!

marlou volkerink

“Positief denken helpt je om je doelen te bereiken!”

3. Investeer

Als je succesvol wilt worden zul je moeten investeren. En dan heb ik het niet alleen over geld maar ook over tijd. Toen ik begon met Follow Fashion werkte ik nog fulltime bij een reclamebureau. Een jaar lang heb ik bijna al mijn vrije uurtjes achter de pc doorgebracht. Voordat ik naar kantoor ging zat ik te bloggen, in de pauze ging ik verder en ook vaak ‘s avonds en in het weekend was ik ermee bezig. Niet de leukste en meest sociale periode in mijn leven maar ik had als doel: ooit mijn baan kunnen opzeggen en van mijn blog te kunnen leven. Dat is dus gelukt!

Ik heb ook vier jaar lang een eigen webshop gehad. Om hiermee te starten had ik wel een investeringsbudget nodig. Ik moest natuurlijk voorraad inkopen en apparatuur om foto’s te maken. Ook nam ik personeel in dienst want ik kon het op een gegeven moment niet meer alleen met een stagiaire. Mijn vader heeft mij destijds 10.000 euro geleend en ik ben hem hier nog steeds erg dankbaar voor. Met deze financiële hulp kon ik mijn bedrijf naar een volgend niveau tillen en inmiddels is dat geld allang weer terugverdiend en heb ik hem weer terugbetaald.

Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen zomaar bij een familielid geld kan lenen. Je zou eens kunnen kijken bij B2businesslening. Hier kun je terecht voor zakelijke leningen van 2.000 tot 50.000 euro. Dit bedrijf richt zich op ondernemers die minimaal twee jaar bezig zijn en net even dat extra financiële zetje nodig hebben om verder te kunnen om je dromen te realiseren. Voordat je gaat lenen is het natuurlijk wel slim om voor jezelf een plan te maken waar je dit werkkapitaal voor gaat inzetten en binnen welke termijn je dit hebt terugverdient.

4. Bouw een netwerk op

Als je onderneemt is het heel verstandig om te werken aan je netwerk. Niet alleen omdat het heel leuk en leerzaam is om met andere ondernemers te sparren, wie weet kun je ook nog wat voor elkaar betekenen. Wanneer mensen je kennen zul je sneller de gunfactor hebben en hierdoor kun je bijvoorbeeld meer opdrachten binnen halen. Laat je gezicht zien op events, ga naar lezingen, ondernemersborrels en masterclasses. Het levert je niet altijd direct wat op maar een goed netwerk is als ondernemer altijd handig!

Tot zover mijn ondernemerstips. Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk vinden om vaker tips op het gebied van ondernemen en carrière te lezen. Heb je nog vragen? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten! En, voordat je verder klikt. Lees nog even verder want ik heb nog een super leuke winactie!

WIN: 2 X Cadeaubon van Bol.com

De laatste tijd ben ik weer veel aan het lezen over ondernemen, geluk en het creëren van je eigen leven. Zoals ik hierboven al schreef ben ik momenteel bezig in het boek ‘The Secret’ wat gaat over de wet van de aantrekkingskracht. Ik mag 2 keer een Bol cadeaubon t.w.v. 100 euro weggeven! Ik ben heel benieuwd of jij nog een leuk boek op je lees-wishlist hebt staan.

Hoe maak je kans?

 • Volg mij op Instagram @marlouvolkerink
 • Laat in een reactie één van jouw doelstellingen weten! Dit kan een doel zijn op het gebied van ondernemen maar het mag ook totaal iets anders zijn.
 • Op 24 november worden de winnaars bekend gemaakt op mijn Instagram pagina.

marlou volkerinkmarlou volkerink   marlou volkerink

“Met het investeringsbudget dat ik heb geleend heb ik o.a. een goede camera aangeschaft om mooie foto’s te kunnen maken voor mijn blog. Ook heb ik een vlogcamera aangeschaft zodat ik goede video’s kan maken voor mijn Youtube kanaal.”

 • Ik volg je al tijden op al je kanalen :) Mijn doelstelling is om dit jaar af te studeren en na de zomer lekker aan het werk te gaan! Ook willen mijn vriend en ik heel graag naar New York en dat hopen we in 2018 te realiseren!

 • En ja, dat gevoel van positief in het leven staan klopt ook echt. Met een lach opstaan is heerlijk en dan begint de dag ook goed.
  Ondanks een onwijs ochtenhumeur ha.
  Zelf ben ik al jaren aan het backpacken en eigenlijk zou ik het liefst van al het reizen mijn werk maken. Maar waar te beginnen.
  Een notitieblok, instagram, followers, misschien toch een website met alle mooie foto’s..het is en blijft best lastig..maar positief blijven denken :)

 • Mijn doelstelling is om in 2018 te starten als freelance tekstschrijver (naast mijn parttime baan als content marketeer bij de Efteling). Ik heb me gisteren ingeschreven bij de Kvk!!

 • Mijn privéleven en ondernemen gaan niet echt goed samen. Mijn doelstelling is zelf mijn grenzen bepalen en me daaraan houden!

 • Een van de doelen die ik wil bereiken binnen twee jaar is financieel onafhankelijk zijn, dwz mijn eigen geld verdienen om mijn gezin te kunnen bedruipen.
  Ik ben dol op lezen, pure ontspanning voor mij :-). Een van de vele boeken die ik nog graag wil lezen is ; Oorsprong – Dan Brown

 • Wat een leuke blog! Ik kwam je tegen via Pinterest :) Mijn doelstelling is om samen met mijn vriend onze droom te realiseren: een huis op Karpathos (Griekenland) De eerste stappen zijn momenteel gezet en we kijken er naar uit om straks ook zelf te gaan klussen etc. Het moet echt ons project gaan worden :)

 • shoptegoed van bol.com voor de feestdagen bijzonder welkom, ik ben met pensioen en moet het nu met wat minder doen, kan ik voor mijn kleinkinderen een mooi sinterklaaskado van bestellen

 • Super leuke website, volg het al een jaar of 3. Ik ben doktersassistente en nu anderhalf jaar aan het werk. Mijn doel is om door te gaan met kennis opbouwen zodat ik de patiënten altijd de beste zorg kan aanbieden.

 • Super leuke website, volg het al een jaar of 3. Ik ben doktersassistente en nu anderhalf jaar aan het werk. Mijn doel is om door te gaan met kennis opbouwen zodat ik de patiënten altijd de beste zorg kan aanbieden.

 • Mijn doel op dit moment is om in juni volgend jaar mijn bachelor Bedrijfskunde te halen en daarna een leuke baan te vinden :)

 • 1 van mijn doelstellingen van komend jaar is sterker uit mijn burn-out komen en te op zoek gaan naar een baan die echt bij me past, waar ik energie van krijg en waarin werk mijn hobby is!

 • Mijn doel: gelukkig zijn met de combinatie bloggen en parttime werken. Ik werk nu fulltime maar ga de spannende stap zetten om meer bezig te zijn met mijn passie; interieur bloggen. Ik ben benieuwd of mijn droom over een jaar is uitgekomen! ✨

 • Leuke blog! Én leuke winactie! Ik ben na m’n opleiding nooit echt happy geweest met het werken in die sector (de wellness). Nu eindelijk besloten om in februari een opleiding te gaan doen (gewichtsconsulente met als uiteindelijk doel specifiek voor kinderen)! Erg spannend, maar ook erg veel zin in! En wie weet als het over een paar jaar zo goed gaat, dat ik ook voor mezelf kan beginnen! De Bol.com bon zou ik dus goed kunnen gebruiken, want ik heb nog geen laptop in huis….

 • Wat een inspirerende blog heb je geschreven! Mijn doelstelling is om te blijven solliciteren op banen op niveau, ondanks dat ik vaak denk dat ik het werk niet kan. Ik blijf positief en probeer te geloven in mijzelf!

 • Wat een inspirerend blogbericht! Ik zou graag mijn werk willen maken van mijn blog en daarnaast styliste worden in de interieur-wereld. Helaas vind ik deze stap op dit moment nog te groot en vind ik het best eng om de sprong te wagen. Ik waag een kansje om mee te doen met de Give-Away, er bestaan vast prachtige boeken hoe ik over mijn grens heen kan (op een juiste manier) en hoe ik de sprong toch durf te wagen! :) Bedankt voor de tips, ik sla ze op! Fijne avond!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Hee Marlou!
  Ik volg je al jaren en vind het tof dat je de lezers ook zo’n persoonlijke kijk in je leven geeft.
  Ik heb als doel eerst eens even afstuderen van mijn HBO sportkunde. Met de opleiding wil ik graag een eigen bedrijfje starten oid. De richting die jij hebt gekozen vind ik dan met name interessant. Mode, gezondheid en sport. Maar daarmee kan ik nog alle kanten op! Allicht toch nog een master. Wie weet! Mijn hoofddoel is iets gaan doen waar ik blij van word. En daar mag hard voor gewerkt worden, volle bak! Tot nu toe gaat alles goed en haal ik mooie cijfers. Door lekker te netwerken hoop ik dat er iets op mijn pad komt. Hihi ik ga het zien. Het kan alleen maar goed gaan, of ik nou ga werken of studeren(:

 • Hi Marlou,

  Ik volg je fijne verhalen al jaren. Leuke blog dit en zeker herkenbaar ook. Ik zit al zeker drie jaar met het starten van mijn eigen reisblog in m’n hoofd. Op de een of andere manier pak ik het nog steeds niet door, maar loslaten kan ik het ook niet. Misschien is dit wel mijn duw in de goede richting.

 • Mijn doelstelling is om dit jaar groot te worden op Instagram met mijn budget interieur pagina. Ook wil ik eigen kussens gaan maken, om die te laten zien om de instagram. Ik kan de bol,com bon goed gebruiken voor een naaimachine #fingerscrossed

 • Leuk stukje! Heel interessant om te lezen hoe je bent gestart. Vind het heel knap van je dat je je droom hebt omgezet in realiteit. Ik denk ook dat positiviteit je heel ver brengt. Maar ook dat je je eigen keuzes durft te maken. Kies je voor jezelf door een avond te leren/werken of ga je naar die verjaardag met als gevolg dat je achter loopt of iets niet hebt af kunnen ronden? Nog even en dan hoop ik mijn diploma binnen te hebben van gewichtsconsulent en een droom is toch wel mijn eigen praktijk ooit te mogen openen. Mijn korte termijn doel is vaker leren voor mezelf te kiezen. Want ik vindt dat soms toch wel moeilijk als ras-echte pleaser. Ik heb meerdere boeken die ik graag wil lezen. Mark Manson heeft een boek waar ik veel uit kan halen. Maar ook ben ik wel echt benieuwd naar het boek wat jij leest; The Secret. Via bol.com ben ik regelmatig op zoek naar zelf-ontwikkelingsboeken dus deze waardebon zou echt heel goed van pas komen.

 • Januari dit jaar ben ik begonnen met mijn dromen na te streven. Ik wilde meer creativiteit in mijn werk hebben, wilde meer met online en schrijven doen. Ik ben van adviseur bij de bank geswitcht naar online marketeer. Ik kan mij helemaal vinden in jouw tip positiviteit en sinds deze stap heb ik nog meer het gevoel: alles is mogelijk als je het maar wil. Ik heb dus ook een tal van doelen voor mijzelf gesteld om mijzelf nog beter te kunnen profileren. Een van de doelen voor 2018 is mijn persoonlijke we website naar een hoger niveau te tillen. Op dit moment ben ik vooral aan het uitdenken wat ik wil, hoe ik het ga doen en hoe ik mijn opgedane kennis hierin kan toepassen en naar een hoger niveau kan tillen. En mijn doel voor over 5 jaar: een boek schrijven. Een boek die mij hier in ieder geval bij kan helpen en die hoog op mijn whishlist staat is Het geheim van Hollywood. En nog meer blogs en tips als bovenstaande zijn zeer welkom!

 • Mijn of eigenlijk ons doel is om beter om te kunnen gaan met onze zoon.
  Hij heeft waarschijnlijk NLD (Bij kinderen met NLD kan er een groot verschil zitten tussen de verbale en performale intelligentie, anders gezegd: tussen de verbale vaardigheden en het handelend vermogen. Dit wordt een disharmonisch intelligentieprofiel genoemd.) Morgen krijgt hij een iq test.

 • Wauw! Echt een voorbeeld!! Mijn doelstelling is om in de toekomst ook ondernemer te worden van een eigen beautysalon. Heb de studie ook gedaan naast mijn fulltime baan en dat was pittig want in Mn vrije tijd was ik aan de studie. Nu ben ik bezig om een plan op te zetten zodat ik in de toekomst kan leven van mijn salon! Ga het boek ook zeker lezen lijkt me leuk!

 • Heel erg tof!

  Ik volgde je al op Instagram, natuurlijk! ;)
  Mijn doelstelling is eindelijk afstuderen van de master SEN! Om vervolgens hopelijk een eigen RT-praktijk te kunnen beginnen. Kan niet wachten!

 • Leuke blog met handige tips! Ben zelf net begonnen met mijn bedrijfje, samen met mijn moeder. Het was een hele stap voor haar om voor zichzelf te beginnen, maar samen met mij durfde ze dat wel aan! Een van mijn doelstellingen is dan ook om samen met haar ons bedrijf echt een flinke groei te laten maken, zodat mijn moeder dit ooit fulltime kan gaan doen! Dat is altijd haar droom geweest en daar wil ik haar graag bij helpen. Ik ben zelf nu ook een stuk meer aan het lezen over ondernemen, omdat ik het zo interessant vind wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken. Je stopt eigenlijk nooit met leren haha. Volgende week gaat onze site live, dus dan kan ik echt alle kennis in praktijk gaan brengen.

 • Mijn doelstelling is momenteel fitter worden! Ik ben sinds september begonnen met sporten in de sportschool en daar stellen ze om de 8 weken een schema voor je op. Inmiddels ben ik klaar met mijn 1e schema en als ik zie hoeveel moeite ik daar in het begin mee had en hoe makkelijk het aan het einde ging… wauw, wat een verschil! Daar kreeg ik echt een boost van! Nu ben ik begonnen aan mijn 2e schema en heb weer lekker veel spierpijn… maar ik weet waar ik het voor doe! Ik ben trots op mezelf dat ik deze stap heb genomen, nu op naar een fit en gezond leven!

 • Instagram follow -> check (ook al voor deze winactie).
  @Sanned89

  Voor nu zijn mijn belangrijkste doelen:
  – ervoor zorgen dat mijn tijdelijk contract een vast contract wordt. Hiervoor moet ik mezelf blijven overtuigen, dat ik dit werk ook echt kan –> zelfvertrouwen ontwikkelen!
  – een goede balans vinden tussen alle ‘moetjes’ –> werk, sporten, gezond eten, sociale activiteiten etc. Ik merk dat ik mezelf vaak voorbij loop en teveel plan, waardoor alles voelt al ‘ik moet’.
  Work in progess = )

 • Een van mijn persoonlijke doelen is een hele andere dan wat ik hier lees, maar voor mij heel belangrijk. Ik wil binnen een jaar samenwonen met mijn vriend! Door de afstand is dit niet zomaar geregeld, maar ik kan hem niet meer missen!!! All you need is love…..

 • Mijn doel en tevens mijn goede voornemen voor 2018: gelukkig worden en mezelf beter leren kennen!
  Nadat ik al jaren wat aanmodderde in mijn leven, ging het een halfjaar geleden echt mis : ik belande in een depressie, en het duurde een tijdje voordat ik hulp durfde in te schakelen.
  Ik heb het idee dat ik het gevecht van mijn leven aan het vechten ben. Het is erg pittig, ik kom mezelf heel vaak tegen. Daarbij probeer ik dit te overwinnen zonder medicatie, en dat maakt het allemaal nog net iets ingewikkelder.
  Het zijn babysteps, ik ben er nog lang niet. Maar 2018 wordt het jaar waarin ik mijn geluk ga vinden. En ik kan je vertellen : zodra ik het gevonden heb, laat ik het nooit meer los!

 • Hoi Marlou, op dit moment lees ik het boek ‘Maak ze gek’ van Aartjan van Erkel. Hierin krijgt je allerlei tips en tricks over de online marketing. Super interessant! Mijn vriend en ik runnen naast onze fulltime baan een bedrijf in de feestverhuur. Ons doel is om ons met de website te onderscheiden van collega-verhuurders, beter vindbaar te worden en uiteindelijk dus meer klanten te trekken.
  Groetjes Annelies

  werken nu aan de vindbaarheid van onze website en proberen ons te onderscheiden van

 • Superleuk om te lezen! En ik zal de tips eens proberen! Ik had ook al onder je foto op instagram gereageerd, maar wilde hier ook even reageren omdat ik het echt interessant vind. Ik had gezegt dat een van mijn doelstellingen is om meer modellenwerk op te pikken, daar moet je ook voor investeren en netwerken! Ik ga me binnenkort inschrijven bij de kamer van koophandel, ik hoop heel erg dat het lukt haha!
  Liefs Esther

 • Mijn doelstelling zijn dit jaar afstuderen, een huis kopen en binnen 10 jaar het bedrijf van mijn vader overnemen :)

 • Onlangs ben ik eindelijk afgestudeerd, terwijl ik nu 2 jaar werkzaam ben. Dus eindelijk van die scriptie af! Mijn huidige doelen zijn 10 kilo afvallen met als richtlijn volgend jaar zomer. Daarbij werk ik toe naar een, hopelijk, vast contract en wil ik volgend jaar 3 weken naar Bali. Van de bon zou ik sportspullen aanschaffen die ik kan gebruiken voor het hardlopen en het fitnessen. Of een nieuw badpak of duikbril.

 • Zo herkenbaar… Slapeloze nachten, niet weten waar of hoe te beginnen en ideeën die blijven komen. Stoppen is geen optie, afbakenen en focus aanbrengen wordt het doel voor het einde van het jaar. Tip ik ben onlangs bij Google Digitale Werkplaats geweest (Amsterdam). Aanrader, je kunt er de komende twee maanden gratis workshops volgen en persoonlijk advies krijgen m.b.t. jouw online zichtbaarheid. Succes allemaal :)

 • In januari 2017 zijn wij voor de eerste keer ouders geworden en wat genieten we intens. Beide werken we fulltime omdat we ook bewust met onze carrière bezig zijn, hierbij worden we geweldig bijgestaan door onze familie die ons goed helpt.

  Toch is mijn doelstelling om een betere balans te krijgen tussen werk en privé. Niet mijn gedrevenheid op carrière gebied te moeten loslaten maar wel meer gerichte tijd met ons geweldige zoontje te kunnen hebben. Immers voor je het weet zijn ze groot. En daarnaast meer tijd voor ons twee samen :). Een ambitieus doel maar weet zeker dat het mogelijk is!

 • Mijn doel is om ooit een eigen bedrijf te starten waarmee ik de quality of life van anderen en mezelf ga verberen.

 • Mijn doel; weer eindelijk de oude worden na een burnout, grenzen aangeven, delegeren als het nodig is en genieten

 • Hi Marlou,
  Ik volg je al een tijdje en bewonder elke keer weer je doorzettingsvermogen en -kracht (letterlijk en figuurlijk ;) #fitgirl). Mijn doel is om mijn passie te vinden en daar mijn werk van te maken. Niet dat ik nu verwacht dat mijn passie zomaar voor het oprapen ligt – ik ben echt wel bereid om daarvoor te zweten. Ik ben net afgestudeerd dus ik zwem sowieso nog in het zwarte gat na het studeren maar voordat je echt ‘jouw’ baan hebt gevonden. Ik merk dat ik ‘iets’ zoek waar ik echt warm van word, waarvoor ik ‘s ochtends mijn bed uit spring en het liefste wil ik natuurlijk ook nog de wereld verbeteren. Dus genoeg te doen! Ook wil ik ‘intenser’ leven – meer mijn telefoon/social media aan de kant leggen, meer langs opa en oma’s, meer spontane dagjes weg. Ik lees ook heel graag op mijn e-reader, om te ontspannen en om nieuwe inzichten te krijgen via de boeken die ik lees. Dus die bol.com is meer dan welkom!
  Liefs XXX

 • Ik volg je! :)
  Mijn doelstelling is om mij te richten op de positieve dingen en al het negatieve van me af te laten glijden. Ik heb een paar heftige jaren gehad en op 1 december doe ik die deur voorgoed dicht en richt ik me op de toekomst samen met iedereen die ik lief heb! I am so ready!

 • Hi Marlou, ik volg je al een hele tijd met heel veel plezier!
  Ontzettend knap hoe jij het allemaal doet en ik hou van je energieke vibe in je video’s :)
  Ik ben al voor mezelf begonnen en dit jaar wil ik mijn eigen bedrijf naar een volgende stap brengen.
  Mijn doel is om binnen een jaar mijn parttime baan op te zeggen en me helemaal te kunnen richten op mijn eigen bedrijf!

  Keep up the good work!! X

 • Wat een gave blog is dit! Echt onwijs helpend. Mijn doel is dat ik zonder enige gedachtes normaal (en op gevoel) kan eten op een dag! Hopelijk gaat 2018 een beter jaar in dit opzicht wordt. ✨

 • Ik heb net eergister mijn nieuwe doelen voor komend jaar op m’n deur geplakt. Maak altijd een visualisatiebord, mijn grootste doel komend jaar ja; mijn eigen zaak op pootjes zetten, hoe en vooral Hoe geen idee? Maar ik vertrouw erop dat die wijsheid met de tijd komt! Jij bent erg inspirirerend!

 • Mijn doel is om perfectie los te durven laten en daardoor te kunnen genieten van alle dingen die op mijn pad komen. Ik kan niet alles perfect doen, dat zou ik ook niet moeten willen!

 • Mijn doel is om meer ( en vaker ) achter mijn eigen gevoel te gaan staan en daar naar te handelen.
  Meer te genieten van mijn gezin en werk en daar wat vaker bij stil te staan

 • Van harte Marlou! Mijn doelstelling is om sterker in mijn schoenen te staan en meer van mezelf te laten zien, zowel privé als zakelijk. Niet de meest makkelijke doelstelling, maar het gaat met stapjes. Ik merk dat ik ieder jaar hierin groei.Succes met jouw nieuwe doelstellingen :)

 • Ik heb vele doelstellingen maar de belangrijkste is dat ik me niet overal 150% voor moet gaan. Als ik niet oppas zuigt me dat helemaal leeg terwijl het vaak helemaal niet nodig is om alles op 150% te doen omdat 100% vaak meer dan genoeg is. En nog bewuster en effectiever proberen te leven en vooral te kiezen, want ik wil veel meer dan ik kan en dan de dingen die ik doe hopelijk daardoor nog beter doen;-)

  Leuk om jouw doelstellingen te lezen, misschien moet ik de The Secret ook maar weer eens uit de mottenballen gaan halen voor een opfriscursusje . Maar eerst staat Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder bovenaan op mijn leeslijstje. Ik vond Judas interessant niet alleen vanwege de inhoudt, maar ook hoe Astrid zo schrijft dat de heftige inhoudt toch makkelijk weg leest. En ik ben nieuwsgierig hoe haar leven nu is.

 • Hi Marlou, heel leuk en inspirerend om te lezen hoe jij het allemaal hebt gedaan. Ik volg je al een tijdje omdat ik ook uit Groningen kom. En vind het heel tof om te zien dat jij je daardoor niet laat weerhouden. Ik had namelijk altijd een beetje het idee dat je verplicht bent om richting de randstad te wonen om succesvol te zijn. Momenteel ben ik erg druk want begin volgende week aan mijn nieuwe baan. Maar omdat ik niet stil kan zitten ben ik ook bezig met het opzetten van mijn eigen blog waarin ik zoveel mogelijk “normale” dingen wil delen die voor iedereen herkenbaar zijn. Maar dan met een grote dosis positiviteit. Omdat het naar mijn idee af en toe allemaal wel eens wat positiever mag en kan. Daar is het leven namelijk veel te leuk voor. Ik wens je nog veel succes met alles dat je doet! Liefs Manon

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
marlou bikini
Opeens zwem je tussen de witte haaien..

I’m back! Na ruim twee weken heerlijk te hebben genoten van onze vakantie op Curaçao zit ik weer achter mijn...

Sluiten