6 x wat te doen tegen vet haar

Er wordt mij altijd verteld dat ik niet elke dag mijn haar moet wassen, maar ik doe het lekker toch. De reden hiervoor is dat ik vet haar háát, het verpest mijn humeur zo’n beetje. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben en daarom heb ik tips tegen vet haar voor jullie op een rijtje gezet.

Citroen of azijn

Citroensap en azijn zijn hele goedkope en makkelijke strijders tegen vet haar. Alles wat je moet doen is een citroen uitknijpen in een kopje water, of twee theelepels azijn in een kopje water. Wrijf dit in je haar en voornamelijk rond je hoofdhuid. Spoel het uit met warm water.

Baking soda

Baking soda kan je echt voor heel veel dingen gebruiken en ook om je haar te reinigen. Mix een liter water met twee theelepels baking soda en laat het 20 minuten in je haar zitten. Spoel daarna goed met warm water. Je kan het ook in plaats van droogshampoo gebruiken, door een beetje poeder bij de wortels van je haar te wrijven en het eruit te borstelen.

Shots

Alcohol zorgt voor uitdroging en dus ook het minder vet worden van je haar. Neem een shotje met een hoog alcohol percentage en mix dit met een paar kopjes water. Zorg wel dat je het goed uit je haar wast!

Rozemarijn thee

Zet een kopje rozemarijn thee en laat het theezakje er 20 minuten inzitten. Laat het afkoelen en wrijf het in je haar, nadat je je haar gewassen hebt met shampoo. Je kan als je wil de thee in je haar laten zitten, tenzij je de geur niet fijn vindt.

Appelcider-azijn

Appelcider-azijn is heel nuttig en ook voor je vette haar. Mix 1/4 kop met een kopje water en was je haar er mee. Spoel het wel uit.

Aloe Vera

Maak je eigen anti vet haar shampoo door een theelepel aloe vera gel met een lepel citroensap en meng dit met je een bakje van je favoriete shampoo. Dit zorgt voor een minder jeukerige hoofdhuid en verwijdert dode huidcellen.

 

Lees ook: tips voor stralende ogen

Reageren

Your email address will not be published.