7 tekenen dat een vriendschap voorbij is

Soms is het lastig om te beseffen dat een vriendschap echt over is. Jullie hebben samen veel meegemaakt en elkaar gesteund door dik en dun. Toch kan het zijn dat jullie uit elkaar zijn gegroeid of dat er andere redenen zijn dat jullie vriendschap niet meer werkt. Maar hoe merk je dit? Hoe weet je of je nog tijd en energie in een vriendschap moet steken of dat je iemand beter kunt laten gaan omdat de vriendschap voorbij is? We hopen natuurlijk dat je deze tips niet nodig hebt, maar voor het geval dat hebben wij er een aantal voor jullie verzameld.

1. Ze heeft nooit tijd voor je

Heb jij het gevoel dat je je vriendin bijna niet meer ziet omdat ze geen tijd voor je heeft? Dit is één van de meest duidelijke tekenen die erop wijzen dat de vriendschap misschien wel eens voorbij kan zijn. Mensen die graag om je heen zijn wijzen over het algemeen geen uitnodigingen af zonder een nieuwe afspraak te maken.

2. Jullie hebben niets meer gemeen

..of er is iets groots dat jullie niet gemeen hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je vriendin gaat samenwonen of verhuist naar een andere stad. Jullie prioriteiten zijn veranderd en hebben minder om over te praten. Dit hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat jullie geen vriendinnen meer kunnen zijn, maar je zult wel je best moeten doen om het contact goed te houden. Merk je dat dit van haar kant niet gebeurt? Dan is het misschien tijd om haar te laten gaan.

3. Jullie werken op elkaars zenuwen

Als je veel met elkaar omgaat kan het voorkomen dat je je op een gegeven moment een beetje aan elkaar gaat irriteren. Dit is heel normaal, maar wanneer jullie vaker irritaties voelen dan dat jullie het leuk met elkaar hebben, is het tijd om verder te gaan zonder elkaar.

4. De vriendschap kost je veel moeite

Vind je het leuk om samen tijd door te brengen of voelt het meer als een verplichting? Gaan de gesprekken vanzelf of moet je moeite doen om het gesprek op gang te houden? Als je steeds het idee hebt dat je geen plezier uit jullie vrienschap haalt, zit er iets niet goed.

5. Ze is kritisch op jou

Is ze tegenwoordig erg kritisch op jou terwijl ze dat eerst niet was? Vindt ze dat jij alles fout doet? Het is in een vriendschap erg belangrijk om eerlijk te zijn, maar het moet wel redelijk blijven.

6. Ze betrekt jou nergens bij

Jullie hoeven natuurlijk niet altijd alles samen te doen, maar wanneer zij weet dat jij graag ergens bij zou willen zijn en je niet uitnodigt, kun je jezelf beter afvragen of jij nog wel energie in deze vriendschap moet steken.

7. Jullie steunen elkaar niet meer

Een belangrijk onderdeel van een vriendschap is dat jullie elkaar kunnen steunen in moeilijke tijden. Heb jij het gevoel dat je niet bij haar terecht kan als je ergens mee zit en heb je het idee dat zij met haar problemen niet meer bij jou komt? Steek dan je energie in andere mensen die wel naar jou problemen luisteren en jouw advies op prijs stellen.

Besef je vooral dat het niet erg is om verder te gaan zonder iemand die eerst heel belangrijk voor je was, hoe pijnlijk het soms ook is. Een einde van een vriendschap is niet altijd iemands ‘fout’. Soms groei je nou eenmaal uit elkaar. Heb jij dit wel eens meegemaakt? Laat het ons weten.

Lees ook: 7 leuke manieren om je beste vriendin te verrassen

Bron: Allwomenstalk

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
win supertrash dress
WIN: Supertrash WK Dress

Nog even en dan barst de WK gekte weer los. Ga jij Nederland ook aanmoedigen in stijl? Olcay Gulsen, eigenaresse...

Sluiten