7 tekenen dat je minder veeleisend moet zijn voor je eerste date

We schrijven wel vaker over onderwerpen als hoe je nou weet of een man je leuk vindt of wat mannen de grootste afknappers bij vrouwen vinden. Hebben deze nuttige tips je nog geen stap verder geholpen? Dan moet je het misschien een keer anders gaan aanpakken. Probeer je nog zo subtiel te flirten en oogcontact te maken, maar negeert hij je nog steeds? Dan is het misschien slim om terug te gaan naar de kern van het probleem en te ontdekken of jij niet te veeleisend op dating gebied bent. Zo kom je erachter:

The never ending list

Iedereen heeft wel bepaalde eisen aan zijn of haar toekomstige geliefde. Als het niet is dat je bepaalde uiterlijke kenmerken belangrijk vindt, dan is het wel dat je per se op zoek bent naar die lieve, vrolijke, humoristische, nette en stoere man. Een perfecte man willen we natuurlijk allemaal, maar vraag je niet iets te veel? Je te lange eisenlijst zal uiteindelijk de (bijna) perfecte man misschien wel elimineren en dat is toch zeker niet de bedoeling?

Te hoog gegrepen

Het klinkt hard, maar sommige vrouwen (en mannen natuurlijk) stellen een te hoge standaard voor zichzelf. Wil je een man die minstens zes blokjes op zijn buik heeft, maar sport je zelf nooit en moet je er ook niet aan denken, dan is het niet eerlijk om dit als eis te stellen. Natuurlijk heb je genoeg matches waarbij de een sportiever is dan de ander, maar mijn punt is dat je het moet realiseren. Als je al een tijdje een jongen probeert te versieren die totaal geen interesse toont, wees dan eerlijk tegen jezelf en besef dat hij gewoon op een ander soort vrouw kan vallen. Op ieder potje past een deksel, zeggen ze altijd!

eerste date

Eisen stellen op de eerste date

Datingprogramma’s laten vaak zien hoe je vooral níet te werk moet gaan op een eerste date. Mannen die gelijk op de eerste date vragen hoeveel kinderen je wil en hoe snel schrikken je af, dus doe dat zelf ook niet. In een langere relatie heb je de tijd en de kans om je man wat te veranderen (denk aan meer opruimen), maar kom hier vooral niet te snel mee. Als jij al na twee weken hem helemaal probeert te veranderen, zal hij denken dat je niet echt voor hem bent gevallen, maar voor een (niet realistisch) droomplaatje.

Knap en lekker

Uiterlijk telt vaak mee bij het zoeken van een vriend of vriendin. Toch moet je ook hiermee oppassen en niet te hard van stapel lopen. Elke vrouw heeft wel een soort droomplaatje van een geweldig knappe man, maar niet iedereen kan met een Orlando Bloom eindigen. Houd je droomplaatje en je zoektocht dus gescheiden en wees niet alleen kritisch op zijn uiterlijk.

No claim

Bijna alle vrouwen hebben er last van: we willen mannen graag claimen. Ook al zeggen we van niet, we vertonen altijd wel wat gedrag wat in de buurt komt van claimen. Dit is voor mannen echt een turn off en daarom is het belangrijk dat je dit af gaat leren voordat je aan het daten slaat.

eerste date
De perfecte man bestaat niet

Ook al hopen we allemaal natuurlijk nog steeds van wel, de perfecte man bestaat gewoon niet. Misschien lijkt die man op de eerste date wel jouw prins op het witte paard, maar als jullie een paar maanden samen zijn komen toch eens de imperfecties naar boven en dat mag ook. Onthoud goed dat je zelf ook niet perfect bent. Je zult toch vroeg of laat moeten dealen met zijn gameverslaving of slingerende-sokken-gewoonte.

Geen vooroordelen

Heb je via via rare dingen gehoord over je eventuele toekomstige lover en zie je de date even niet meer zitten? Vergeet het! Oké tenzij je dingen hebt gehoord waar je je écht niet overheen kan zetten, wat moet je dan? Let’s face it. Wees gewoon recht voor z’n raap en zeg hem eerlijk dat je wat raars over hem hebt gehoord waarvan je niet weet of het waar is. Hij zal dan zelf wel met een antwoord komen en zo heb jij weer een zorg minder.

Toch nog een paar tips nodig op het gebied van daten? Lees hier nog even onze andere artikelen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Get the look: blogger Chiara Ferragni

Chiara Ferragni, misschien zegt de naam je eerst nog niks maar als wij The Blonde Salad zeggen begint er vast...

Sluiten