7 X mythes over een gezonde relatie

Wat is nou precies een gezonde relatie? Voor iedereen is dat anders. Toch zijn er verschillende ideologieën die veel koppels delen, zo is humor en respect in elke relatie wel belangrijk. Maar er zijn ook veel misopvattingen over het hebben van een gezonde relatie, en deze gaan we vandaag de wereld uit helpen.

Mensen met een gezonde relatie ruziën nooit
Dit is natuurlijk niet waar. Iedereen in een gelukkige relatie heeft wel eens een meningsverschil of conflict. Dat is júíst goed, want dat betekent dat jullie er voor uit durven komen, je laat je mening horen en probeert op te lossen wat mis is. 

Mensen met een gezonde relatie zijn super geïnteresseerd in elkaar
Ook dit is niet waar. Een beetje interesse is natuurlijk wel fijn, maar het hoeft niet too much te zijn. Wat tijd apart is daarom ook fijn, wat de een leuk vindt en interesse in heeft, vindt de ander misschien niet leuk. Dat geeft ook de gelegenheid om elkaar juist te vertellen over de dingen waar jij geïnteresseerd in bent. Als je vindt dat jij en je love niet echt gemeenschappelijke interesses delen, kun je kijken of het leuk is om samen één activiteit wekelijks of maandelijks te doen, zodat jullie sowieso een interesse delen. Denk bijvoorbeeld aan samen koken of een avondwandeling.

gezonde relatie

Mensen met een gezonde relatie, hebben áltijd (en) geweldige seks
Mensen met een gezonde relatie duiken echt niet iedere keer als ze de kans daarvoor hebben het bed in. Hoe vaak jullie seks hebben moet minder belangrijk zijn dan de ‘kwaliteit’. Als je niet blij bent met de manier waarop het in bed gaat, moet je hier gewoon over praten.

Mensen met een gezonde relatie moeten elkaars familie en vrienden leuk vinden
Nee, niemand zegt dat je jouw vriend zijn neefjes leuk moet vinden, maar dat betekent niet dat je ze volledig kunt negeren. Familie en vrienden moeten met respect behandeld worden, zoals ze dat ook bij jou horen te doen. Als er iets dwars zit over hoe zijn vrienden of familie zich tegenover jou gedraagt, praat hier dan over.

gezonde relatie

Mensen met een gezonde relatie moeten er van houden om altijd bij elkaar te zijn
Ook dit is niet waar. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om samen te zijn, maar dit hoeft niet 24/7. Als je besluit om samen te gaan wonen, betekent dat ook niet dat het non stop rozengeur en maneschijn is. Er zullen compromissen moeten worden gesloten, je kunt niet zomaar je kleren ergens neergooien of het muziek keihard doen. Dit is natuurlijk de moeite waard, maar dat zal niet betekenen dat je het nooit gaat missen.

Mensen met een gezonde relatie hoeven hier nooit aan te werken
Ik denk dat dit de meest gemaakte misopvatting ever is. True love ain’t easy! Een gelukkige relatie kost gewoon wat werk. En met werk bedoel ik niet dat je jezelf helemaal moet veranderen, maar er moeten compromissen worden gesloten en er zullen misschien wat dingen zijn waar je aan moet werken en waarvan je weet dat je ze moet veranderen.

De kunst van een gezonde relatie is volgens mij dat je samen moet uit zoeken wat jullie als individu beter maakt, maar ook wat jullie als stel beter maakt.

Tips nodig voor leuke dates? Lees ze hier

 

 

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
lifehacks zomer
Lifehacks voor de zomer

We mogen natuurlijk niet klagen nu de zomer er eindelijk is, maar er zijn toch echt wat aspecten van warm...

Sluiten