7x slechte gewoontes voor je haar

Wij meiden dromen allemaal van mooi gezond haar. Als het even mee zit hebben we graag ook nog lang en dik haar. Bij haartutorials kijk je je ogen uit bij dat schitterende haar die al die meiden hebben. Hoe doen ze dat toch? Het lijkt wel of jouw haar alleen maar afbreekt, één grote pluizenbol is en nauwelijks groeit. Komt dat misschien door deze slechte gewoontes? Vandaag 7 x slechte gewoontes voor je haar waar je onmiddellijk mee moet stoppen.

slechte gewoontes

1. Te heet douchen

Ja, we doen het (bijna) allemaal. Ook ik ben schuldig. Te heet douchen droogt niet alleen je huid uit maar daarnaast ook nog eens je haar. Als je regelmatig te heet doucht krijg je gespleten haarpunten. En nee, die zijn niet te repareren met al die fancy haarproducten.

2. Te vaak haar wassen

We blijven nog even bij het douchen. Deze gewoonte weet je waarschijnlijk nu ook wel maar toch wassen we nog veel te vaak ons haar. Vaak onder het motto: mijn haar is écht vet. Tipje: van te vaak je haar wassen krijg je juist sneller vet haar. Probeer dus minder vaak je haar te wassen, daar word je haar blij van en jij uiteindelijk ook. Is je haar toch een beetje vet? Gebruik droogshampoo om het nog één extra dag te kunnen uitstellen.

3. Ongezond leven

Daar komen we weer, ongezond leven. Ook verkeerde voeding en (te) weinig sporten heeft veel invloed op het haar. Laat dus de alcohol, patat en al die koekjes en snoepjes eens staan. Eet dus veel groente en fruit om van je doffe en futloze haar af te komen. Gezond leven hoeft dus echt niet te betekenen dat je nooit meer chocolade mag.

4. Haar stijlen met hete apparaten

Leg je föhn, stijltang en krultang maar weer terug in de kast. Deze apparaten worden super warm waardoor ze je haar erg beschadigen. Wil je toch voor een feestje eens je haar mooi krullen? Gebruik dan een hittebestendige spray om je haar goed te beschermen tegen de hitte. Of ga eens de enorme hoeveelheid aan tutorials op YouTube bekijken waar meiden hun haren krullen zonder hitte.

slechte gewoontes

5. Te veel bakken in de zon

Nu we heel langzaamaan richting het warmere weer komen is dit een goed punt om rekening mee te houden. Naast je huid heeft ook je haar heeft bescherming nodig tegen al dat zonlicht. Je hebt zelfs speciale zonnebrandcrèmes voor je haar. Houd je net als ik niet zo van het idee om zonnebrandcrème in je haar te doen; gebruik dan een leuke hoed om je haar goed te beschermen tegen de zon.

6. Strakke knot of staart

Pas op met het regelmatig dragen van je haar in een strakke knot of staart. Op de plek van het elastiek slijt je haar af waardoor je haar daar naar verloop van tijd afbreekt. Precies, onze grootste nachtmerrie. Laat je haar dus eens in de zoveel tijd gewoon lekker naar beneden hangen.

7. Nat haar borstelen

Hier moet je meteen mee stoppen. Nat haar is zoveel gevoeliger dan droog haar waardoor het sneller afbreekt. Laat je haar drogen aan de lucht. Ga in de tussentijd alvast je make-up doen, ontbijten, je kleding uitkiezen of je kamer opruimen. Kan je echt niet wachten? Gebruik dan een föhn mét een hittebestendige spray. Krul, stijl of föhn je haar nooit, maar dan ook echt nooit, meer zonder een hittebestendige spray.

Ben jij ook schuldig aan deze slechte gewoontes? Heb jij nog meer slechte gewoontes?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
west coast shirt
Outfit: West Coast shirt

Het zonnetje schijnt naar binnen in de showroom en ik krijg gelijk zin in een lekker zoet drankje. In no...

Sluiten