8 X Weetjes over dromen

Dromen doen we allemaal elke dag. Het is iets aparts en het levert zo nu en dan gekke of grappige verhalen op. Maar wat weten we eigenlijk van dromen? We hebben 9 leuke weetjes over dromen voor je verzameld.

#1 Je vergeet 95 tot 99% van je dromen
Iedereen droomt altijd, ook al weet 60% van de mensen de volgende ochtend al helemaal niet meer dat ze gedroomd hebben, laat staan waarover.

#2 We dromen alleen over mensen die we al eens hebben gezien
De mensen uit je droom die zo vreemd leken heb je dus ooit eens gezien, je kunt het je alleen niet meer herinneren. Onze hersenen verzinnen dus geen personen. Het kan ook gewoon iemand zijn die je als kind zijnde eens hebt ontmoet. Gek he? Aangezien we duizenden mensen in ons leven hebben ontmoet kunnen we weer een tijd vooruit met figuranten voor in onze dromen.

#3 Je hersenen zijn tijdens het dromen meer actief dan overdag
Ja echt. Dat zou je niet denken, aangezien je als je slaapt lekker rustig en relaxed bent. Er zijn zelfs uitvindingen ontstaan uit dromen, het idee voor Google bijvoorbeeld.

#4 Blinde mensen zien ook dromen
Mensen die blind zijn geboren kunnen niet zien in hun dromen, hun dromen zijn beperkt tot geur, geluid, tast, smaak en emoties. Iemand die blind is geworden na zijn geboorde ziet wel de dromen.

#5 Niet iedereen ziet zijn dromen in kleur
12% van de mensen ziet zijn of haar droom alleen in zwart-wit. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan ligt dat percentage zelfs nog lager, maar 4,4% van de jongeren beneden de 25 jaar zien zwart-wit dromen.

#6 Er zit verschil in mannen of vrouwen dromen
Mannen zien in hun dromen ongeveer 70% mannen. Bij vrouwen ligt het aantal mannen en vrouwen dat in hun droom voorkomt gelijk.

#7 Opvallende slaapwandel praktijken
Slaapwandelen is best zeldzaam en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Een opvallend slaapwandel avontuur is dat een vrouw seks heeft gehad met vreemden tijdens het slaapwandelen. Of een man die 35 kilometer heeft gereden en zijn eigen neef heeft vermoord. Brrr, hoe kan dat ooit echt gebeuren?

Na deze weetjes blijf ik alleen nog maar meer bij het punt dat dromen iets aparts is. Heb jij ook al eens iets vreemds meegemaakt in je dromen? Laat het in de reacties weten!

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
matt sleeps matras
Review – ons nieuwe Matt Sleeps Matras

Ons nieuwe Matt Sleeps Matras liet ik je al zien in mijn favorieten video van April. Omdat mijn vriend en ik...

Sluiten