80’s are back voor Balenciaga

Modeontwerper Nicolas Ghesquière liet de jaren tachtig herleven op de catwalk van de tweede dag van Paris Fashion Week. De jaren ’80 geïnspireerde fashion is gemaakt voor de wintercollectie 2012 van het modehuis Balenciaga.

De modeontwerper, sinds 1997 aan het creatieve roer van het exclusieve modehuis, zette het bedrijf in een nieuw daglicht. Tegen Vogue UK zei hij:

“We bedachten Balenciaga Inc als bedrijf en begonnen met de functies van het personeel en de kleding die ze zouden dragen. De op de ruimte geïnspireerde sweatshirts van de modellen stellen de spionnen voor die infiltreren in het bedrijf.”

De modellen droegen opvallende sweatshirts met brede schouders, ruches kragen, gedragen op leren rokken en taps toelopende broeken. De jurken van chiffon deden denken aan het discotijdperk, net als de doorschijnende zijde rokken afgezet met leer en de tops van onder meer metallic goud. De kleuren waren sprekend van paars tot felroze, hardblauw, zwart en wit. Je weet wat je te doen staat. Winkelen!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Trend Report: Socks & Sandals

Wil je je al zomers kleden en wil je dolgraag je mooie hakken en sandalen aan? Waarom niet?! Wij vinden...

Sluiten