AFW Report: Dorhout Mees en Domenico Cioffi

Het Machinegebouw van de Westergasfabriek stroomde vanmiddag langzaam vol met modeminnende fotografen, journalisten, bloggers en andere fashion victims. In het Fashion LAB van vandaag stonden Dorhout Mees en Domenico Cioffi op het programma. Het eerstgenoemde fashion label is in 2010 gelanceerd door de Nederlandse designer Esther Louise Dorhout Mees. Haar collecties staan bekend om elegantie met een nonchalante twist, high feminine maar goed draagbaar. Domenico Cioffi is een gloednieuw, Italiaans label dat vooral hapiness en sophistication nastreeft in haar collecties.

We trappen af met Dorhout Mees, die zich heeft laten inspireren door de natuur. Kwetterende vogels klinken op de achtergrond, het haar van de modellen zit als vogelnestjes. De collectie karakteriseert zich door veel elegante, strakke hotpants en rokjes, uitgevoerd in groene, grijze en witte kleurnuances. De dunne stoffen met metallic elementen maken de collectie dromerig en catchy tegelijk.

De collectie van Domenico Cioffi doet denken aan een Mediterraanse zomer. De ontwerpen zijn hoofdzakelijk wit, verrijkt met blauwe en rode accenten. Zonnekleppen en kekke zonnebrillen maken de outfits af. Ook zien we een klein religieus randje in de show: het haar zit strak in de knot, er hangen kruizen in de oren en het klokkende ontwerp van de rokken maakt kuis. De cleane ontwerpen maken dat de collectie daadwerkelijk sophisticated.

Klik hier voor de mooiste foto’s van beide collecties bij Team Peter Stigter:

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
NAJAARSTRENDS-HEADER
Trends: Fall/Winter 2012/2013

Everybody is still waiting anxiously for summer. But we're thinking ahead of you all and have collected the fall trends for you!...

Sluiten