DIY: alternatieve kerstboom + inspiratie

Als je een beetje geïnteresseerd bent in kerst interieur en je verschillende interieurblogs bekijkt dan valt het je vast op dat je nu overal inspiratie over kerstbomen ziet. En dan bedoel ik niet de klassieke groene naaldenboom maar bijvoorbeeld de houten alternatieve kerstboom.

Kerst interieur inspiratie

Persoonlijk vind ik deze alternatieve kerstboom echt geweldig want als je een landelijk interieur hebt dan past zo’n houten kerstboom veel beter in je woonkamer dan zo’n knalgroene boom. Ik heb een paar prachtige alternatieve kerstbomen gevonden die ik je niet wil onthouden. Kijk gezellig mee en doe een dosis inspiratie op voor alternatieve kerstbomen.

alternatieve-kerstboom alternatieve kerstboom

DIY: een alternatieve kerstboom maken

Om je alvast een beetje op weg te helpen heeft Intratuin een hele leuke DIY gedeeld waarbij ze een een aantal versiertips geven. Ze laten hier de boom van berkenstammen zien, maar je kunt zo te werk gaan met elke alternatieve kerstboom!

  • Verzamel berkenstammen om je kerstboom te maken en zaag deze in verschillende lengtes. De onderste berkenstam is het langst en de bovenste het kortst.
  • Bevestig binddraad aan de berkenboom en maak de berkenstammen vast aan de muur door middel van een schroef.
  • Verzamel alle kerstdecoratie wat jij je in je alternatieve boompje wilt hangen. Denk hierbij aan miniverlichting of batterijverlichting, kleine kerstballen, hangornamenten, lint en zijden bloemen. Tip: gebruik mooie kleuren passend bij je interieur.
  • Controleer de miniverlichting en verdeel de lampjes in de boom (je kunt de verlichting ook achterwege laten).
  • Maak een verdeling van de kerstballen en hangers, en maak ze vast aan de boom met een klein spijkertje of met touw dat je meerdere malen om de berkenstammen wikkelt.
  • Zorg er voor dat je er niet teveel verschillende dingen in hangt, want less is more!

houten kerstboomKoop je liever een houten kerstboom dan dat je zelf je handen uit de mouwen moet steken? Deze houten kerstboom van Marlou is echt een beauty!

Zoek je meer kerst interieur ideeën? 10 X kerst interieur inspiratie

Reageren

Your email address will not be published.