DIY: een aspirine masker tegen acné

Het kan heel vervelend zijn als je last hebt van acné. Alle dure gezichtsmiddeltjes al geprobeerd maar niets dat tot nu toe heeft gewerkt? Je zou dan nog eens dit eenvoudige aspirine masker voor je gezicht kunnen proberen. In aspirine zit namelijk salicylzuur. Dit stofje wordt ook regelmatig gebruikt in de dure gezichtsmiddeltjes tegen acné. Wel een belangrijk puntje om te weten: gebruik uitsluitend aspirine en géén paracetamol. Persoonlijk wist ik niet dat hier verschil in zat, maar blijkbaar dus wel. Paracetamol bevat namelijk geen salicylzuur en dit is juist van belang tegen acné. Ook moet je de normale, droge aspirine zonder coating hebben.

Wat heb je nodig voor een aspirine masker?

  • Aspirine
  • Water of citroensap
  • Baking soda

Aspirine zit dus vol met salicylzuur en dit exfolieërt de huid en doodt alle bacteriën. De citroensap reinigt de huid optimaal. Het aspirine masker maak je gemakkelijk door een aantal aspirines te mixen met een aantal druppels water of citroensap. Breng dit mengsel aan op de huid waar deze het meest ontstoken is. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Verwijder vervolgens het aspirine masker met baking soda en water op een wattenschijfje. Dit neutraliseert de huid van de citroensap en kan weer opnieuw herstellen. Dit masker kun je maximaal 1 á 2 keer per week gebruiken. Heb je een gevoelige huid dan is het aan te raden om het masker minder vaak te gebruiken omdat het de huid kan uitdrogen. Mocht je het masker dikker en bindender willen maken dan kun je nog honing toevoegen aan het mengsel.

aspirine-masker-01

Dit aspirine masker is zeker een keer de moeite waard om te proberen als je af wil van die vervelende puistjes. En nog een voordeel: het scheelt ook nog eens voor de portemonnee in vergelijking tot die dure gezichtsmiddeltjes tegen puistjes. Heb jij nog goede tips tegen acné of nog een goede toevoeging voor dit gezichtsmasker? Laat het ons weten in de reacties hier onder!

Benieuwd welke gezichtsmaskers passen bij jouw huidtype? Klik hier!

Reageren

Your email address will not be published.