Binnenkijk in onze badkamer: before & after

De badkamer is een plek waar ik graag kom. Heerlijk vind ik het om hier mijn vaste beauty ritueel uit te voeren. Toen we dit huis kochten was de badkamer flink gedateerd. Naast het badkamermeubel was ook de vloer een doorn in het oog. Je begrijpt het: onze badkamer kon wel een make-over gebruiken!

Wat hebben we veranderd?

Het plan was om alleen de vloertegels te vervangen en later het badkamermeubel. Toen mijn vriend en ik eenmaal bezig waren konden we het niet laten om toch door te pakken. We hebben veel meer aangepakt dan in eerste instantie het plan was:

 • Nieuwe vloertegels gelegd
 • Douchecabine vervangen voor een groter exemplaar
 • Het badkamermeubel vervangen door een steigerhouten variant
 • Nieuwe toilet geplaatst
 • Wasbak en kraan vervangen
 • Douchekop bij het bad vervangen
 • Nieuwe raambekleding opgehangen
 • Raam- en deurkozijnen geverfd
 • Lamp vervangen voor spotjes
 • Nieuwe deur geplaatst

De verbouwing van de badkamer was maar een klein onderdeel van de hele verbouwing van het huis die in totaal 7 maanden heeft geduurd. Maar ik geniet hier nog iedere dag van! Het liefst had ik de wandtegels ook allemaal vervangen maar dat paste niet helemaal binnen het budget. Ik ben dus uitgegaan van deze tegels als basis en heb ervoor gekozen om een steigerhouten badmeubel te plaatsen.

Lekker badderen

Een must voor de badkamer in onze nieuwe woning was een bad. Wij zijn gek op badderen dus liggen regelmatig (samen) in bad. Een douglas houten plank heb ik op maat laten zagen en fungeert als dienblad in ons bad. We hebben zelfs al eens sushi gegeten vanuit bad. Kaarsjes aan, muziekje erbij.. puur genieten!

Take a look: before & after foto’s

Tijd voor de foto’s! Om te beginnen de situatie hoe onze badkamer eruit zag toen we onze woning kochten en daarna een aantal foto’s die werden geschoten voor onze binnenkijker in vtwonen en een foto van hoe het er nu uit ziet.

Before:

badkamer before

After:

badkamer inspiratieDeze foto’s zijn geschoten door Hans Mossel voor vtwonen. 

badkamer inspiratie

Volg je mij al op Instagram? Hier vind je nog meer interieur foto’s van mij: @marlouvolkerink

badkamer inspiratie
badkamer inspiratie

Badkamer ideeën

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan voor je badkamer. Heb jij nog badkamer ideeen? Laat het me weten in de comments!

Kan je eetkamer wel een metamorfose gebruiken? Dit zijn de eetkamerstoelen trends van dit jaar.

 • Hallo Marlou,

  Waar heb je het badkamermeubel vandaan, die met 4 laden van hout? Als ik op link klik waar ‘badkamermeubel’ staat dan kom ik op een site waar ik deze niet kan vinden?

  Met vriendelijke groet, Maria

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
De eetkamerstoelentrends voor 2020

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe interieurtrends. En een van de belangrijkste onderdelen van je interieur zijn je eetkamerstoelen. Je brengt er...

Sluiten