Review: Art Deco basis make-up

Basis producten die ervoor zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Ik was er altijd maar erg huiverig over en heb het eigenlijk nooit geprobeerd. Ik kocht simpelweg vaak de foundation die beloofde 14 uur te blijven zitten (en die vervolgens na 10 minuten zonnen compleet was verdwenen). Maar Art Deco make-up heeft een hele serie met basic producten en ik vond het daarom tijd om deze eens te testen. Ben ik nu compleet om? Lees gauw verder voor een review van de Art Deco basis make-up.

art deco make-upart deco make-up

Eyeshadow Base – €6,80

Met de kleurloze Eyeshadow Base voorkom je dat oogschaduw zich in de ooglidvouw ophoopt. De oogscchaduw kan hierdoor gemakkelijk worden aangebracht en zorgt ervoor dat het langer blijft zitten. De Eyeshadow base voedt de huid met Bisabolo en beschermt het met vitamine E.

art deco make-up
Getest
Ik heb de Eyeshadow Base ‘s ochtends aangebracht voordat ik mijn make-up ging doen. Het is totaal kleurloos en een beetje vettig, wat na ongeveer een minuutje helemaal is ingetrokken. Vervolgens heb ik mijn oogschaduw hier overheen aangebracht en de hele dag zo laten zitten. Ik heb ongeveer een uurtje in de brandende zon gezeten, en ben aan het werk gegaan en ‘s avonds heb ik gekeken hoe mijn oogschaduw er nog op zat. Ik moet toegeven dat ik toch aardig verrast was! De oogschaduw had nog al zijn pigment en was inderdaad totaal niet in de lijntjes getrokken. Een goed product voor als je bijvoorbeeld een feestje hebt en je oogschaduw de hele nacht goed moet zitten.

Make-up Base – €15,95
De make-up base heeft een anti-aging effect en laat uw make-up er de hele dag uitzien alsof het net is aangebracht. De lichte en comfortabele gel perfectioneert de teint en zorgt voor een ideale basis voor langdurige make-up, waarbij rimpels en oneffenheden optisch zijn verborgen.

art deco make-up

Getest
De make-up base heb ik ‘s ochtends vroeg voor een lange werkdag aangebracht voordat ik mijn foundation op deed. Het is een fijne doorzichtige crème die aanvoelt als een dagcrème. Hij trekt snel in en plakt niet waardoor je gemakkelijk je foundation aan kan brengen. Het zorgt als het ware voor een extra laagje waar je foundation op komt te liggen. Na een halve dag is meestal mijn foundation al wat verdwenen maar ik moet zeggen dat na 5 uren mijn foundation en poeder nog helemaal in tact waren! Daarna ben ik even in het zonnetje gaan zitten en toen smolt mijn foundation wel een beetje weg helaas, maar ik denk dat dit product voor de winter erg fijn is!

Lash Booster  – €10,95
De Lash Booster Volumizing Base mascara verzorgt de wimpers en geeft ze extra volume. Te gebruiken als basis onder uw normale mascara of als verzorging tijdens de nacht (na het verwijderen van uw make-up).
art deco make-up

Getest
De Lash Booster komt in een mascara achtige huls en geeft witte mascara af. Dit product breng je aan voordat je je mascara aanbrengt en moet ongeveer een halve minuut even drogen. Ik heb het aangebracht op mijn boven en onderwimpers en daarna heb ik mijn favoriete mascara aangebracht (Telescopic van L’oreal). Ik moet zeggen dat ik qua lengte niet veel verschil merkte, maar wel dat mijn wimpers er erg gekruld van werden. ‘s Avonds laat zat deze krul er nog steeds in! Mijn wimpers zijn namelijk aan de uiteindes blond waardoor het lijkt alsof ik kortere wimpers heb dan na de mascara, maar dit is niet het geval. Voor degenen die opzoek zijn naar een echte lengte verlenging dus geen geschikt product, maar voor gekrulde wimpers is het perfect.

art deco make-up

Lifting Lip Base – €14,00
Voedende, egaliserende lipstick base op basis van Maxi LipTM, dat extra volume geeft, en rimpeltjes en fijne lijntjes wegwerkt. Vit E, squalaan en jojoba olie beschermen en hydrateren. De beige kleur neutraliseert uw natuurlijke liptint zodat de lip make-up veel intenser oogt.
art deco make-up

Getest
Bij een Lifting Lip Base denk ik gelijk aan een product die enorm sterk ruikt en erg gaat tintelen (dit heb ik namelijk bij vorige Lip Plumpers wel ervaren) maar bij deze is dit totaal niet het geval. De Lip Base geeft een foundation achtige laag aan mijn lippen die gelijk beige kleuren. Geen tintelingen en zachte lippen. Ik moest het product even op laten drogen en vervolgens lipstick aanbrengen hier overheen. Qua volume is er niks aan mijn lippen verandert maar wauw! de kleur van de lipstick is echt een stuk intenser dan zonder deze Lip Base. Ik heb van mijzelf vrij donkere lippen en daardoor pakken kleuren op mijn lippen nooit erg goed uit, dat is dan ook de reden dat ik zelden lipstick gebruik maar hierdoor komt de kleur echt goed naar voren. Ik ben fan en ga dit zeker vaker gebruiken!

Magic Fix Lip Sealer – €13,95
Magic Fix fixeert elke lippenstift en zorgt ervoor dat deze niet uitloopt of afgeeft. De originele kleur en glans van de lippenstift blijft intact. De fixatie is kiss- en waterproof. Niet geschikt voor het fixeren van lipgloss.

art deco make-up

Getest
De Art Deco Magic Fix komt in een doorzichtig flesje met een kwastje, dit was even wennen omdat ik op de één of andere manier een stick had verwacht. Ik heb dit product aangebracht op mijn lippen en dat was net alsof ik een laagje water op mijn lippen smeerde. De Magic Fix is zo dun dat je het gevoel hebt alsof het niks doet. Maar toen ik mijn lipstick hier overheen aanbracht (ik gebruikte een lipstick van Essence die normaal altijd enorm snel eraf is) voelde ik gelijk dat het anders op mijn lippen zat. Veel stroever en vaster als normaal. Na intensief te hebben gegeten en gedronken zat de lipstick nog steeds muurvast op mijn lippen en moest ik ‘s avonds flink schrobben om hem eraf te krijgen. Een echte aanrader dus!

Bekijk ook eens de lijn die Dita von Teese voor Art Deco ontwierp. Klik hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit of the Day: Marine look

Het weer is steeds erg wisselvallig, de ene dag is het nog 25 graden en de andere dag opeens nog...

Sluiten