Beautytip: amandelolie in je haar

We kennen allemaal de shampoo’s met amandelingrediënten. Niet voor niets bestaan deze: amandelolie is namelijk ontzettend goed voor je haar! Dit komt omdat net als kokosolie, amandelolie ontzettend veelzijdig is en ook rijk is aan vitaminen (A, B, D & E!), vetzuren en mineralen. Goed dus om aan je voeding toe te voegen, maar ook zeker om specifiek amandelolie voor haar te gebruiken!

Als je weer eens je haar op een maskertje wilt trakteren, ga dan gewoon eens simpelweg voor een behandeling met alleen amandelolie. Je zult zien dat het je haar een enorme boost geeft. Amandelolie werkt namelijk heel goed op de volgende punten:

Het bevordert de haargroei
Als je amandelolie heel goed op je hoofdhuid masseert, dan kan de olie je haar vanuit binnen gaan voeden. De voedingsstoffen komen niet alleen op je al groeiende haar terecht, maar voedt het dan ook van binnen uit en hierdoor zal je haar meteen gezond beginnen te groeien.

Voorkomt hoofdhuid irritatie
Ook hierbij geldt; als je amandelolie goed op de huid masseert, dan zal het meteen de hoofdhuid verzorgen en soepel maken. De bloedcirculatie wordt hierdoor gestimuleerd en dat vermindert de kans op huidirritaties. Daarnaast zorgt deze verzorging ervoor dat hitte, vuil en chemische bestandsdelen niet zo gauw je hoofdhuid kunnen irriteren. Dat zorgt op den duur voor minder kans op roos, infecties en zelfs haaruitval.

Vermindert haaruitval
Om daar maar even op door te gaan: amandelolie zorgt ook voor ‘een laagje’ om je haar heen. Dit maakt je haar sterker en dus zal het minder snel uitvallen.

Maakt je haar vol en glanzend
Wie wil er nou niet l’Oreal haar? Hoewel er natuurlijk heel erg weinig mensen zijn die dat kunnen zeggen, is het toch een leuk streven! Gebruik amandelolie om je haar van binnen uit te voeden, en het zal niet alleen sneller groeien, maar het zal je haar ook gezonder maken en dus voller en glanzender.

Verwijdert roos
Heb jij wat meer last van roos dan je zou willen? Amandelolie is de tip om je roos te verminderen, en zelfs helemaal te kunnen verwijderen. Vergeet even die ontzettend dure shampoo’s, want door een amandelolie-masseer-behandeling, masseer je als het ware je doe cellen/roos makkelijk los. Gebruik wel weer een goede, zuiverende shampoo om je haar uit te wassen. Dit opent ook weer de poriën van je hoofdhuid en zodoende krijgt die weer de kans om gezonde haarzakjes te verzorgen.

Er zijn verschillende manieren waarop je amandelolie voor je haar kunt gebruiken:

1. Voor als je wat minder tijd hebt: als één uur masker. Verwarm de olie en gebruik een badmuts/plastic cap om het goed te laten intrekken. Daarna je haar uitspoelen en wassen met een goede shampoo.

2. Als nachtmasker. Eerst de olie in je haar en op je hoofdhuid masseren, en vervolgens je haar in een warme handdoek rollen. Hup, onder de lakens en als je de volgende dag wakker wordt, (heel)goed uitspoelen!

3. Als leave-in. Als je je haar wat soepeler en glanzender wilt maken, kun je er ook voor kiezen om amandelolie aan te brengen en het vervolgens gewoon te laten zitten. Let er wel op dat je in dit geval amandelolie met mate gebruikt, je wilt niet met een onwijs vette coupe rondlopen!

Gebruiken jullie wel eens amandelolie (voor je haar)? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
glutenvrije crackers
Glutenvrije rosemary & thyme crackers

Deze glutenvrije rosemary & thyme crackers zijn ideaal voor de koude en grauwe maanden. Rozemarijn heeft namelijk een verwarmende werking...

Sluiten