Binnenkijker: Onze eetkamer

Ons huis is af! Na 7 maanden verbouwen kunnen we eindelijk genieten van ons droomhuisje. Al eerder liet ik een sneak peek zien van ons leeshoekje en mijn home office en vandaag is de eetkamer aan de beurt.

Qua interieur spullen hebben we veel nieuw gekocht maar de tafel en eetkamerstoelen zijn meegenomen uit onze oude woning. Vanuit de keuken kun je direct naar zowel de woon- als eetkamer lopen. In het midden zit een blok waar we een open haard in hebben laten zetten en een nisje met plankjes.

Interieur afmaken: hortensia’s!

Ik ben gek op bloemen en onze eetkamer heb ik voorzien met dit prachtige boeket met hortensia’s. Omdat ik hier graag zo lang mogelijk van wil genieten heb ik me in de verzorging verdiept. Dat je de stelen schuin af moet snijden wisten we natuurlijk al.. Maar hortensia’s overleven ook langer als ze niet in de volle zon staan. Ook zijn ze gek op water en staan ze het liefst in een gezelschap van meer hortensia’s. Snij bij voorkeur om de paar dagen  2 cm van de steel af en vergeet vooral het snijbloemenvoedsel niet die je bloemist mee geeft. Ik kreeg nog de tip om dit eerst op te laten lossen in een liter heet water en vervolgens de vaas aan te vullen met koud water. Met deze tips kun je wel 2 tot 3 weken genieten van je hortensia’s! Klik hier voor nog meer informatie en hortensia inspiratie en ben je benieuwd hoe onze eetkamer is geworden? Bekijk de foto’s hieronder.

hortensia eetkamer interieur hortensia hortensia eetkamer interieur

Op Pinterest vond ik nog super mooie inspiratie foto’s met hortensia’s. Ze zijn trouwens het hele jaar beschikbaar maar het hoofdseizoen voor de snijbloem is nu: van april t/m november.

Zoals je ziet zit de eetkamer naast mijn home office. We hebben lekker veel ramen wat het een hele fijne plek maakt om lekker te zitten. Wil je meer van ons huisje zien? Klik hier voor mijn andere blogs en volg mij ook op Instagram en Snapchat: @marlou_ff.

Bekijk ook mijn Home tour video! 

Reageren

Your email address will not be published.