Boek review: Capture Your Style

De laatste tijd ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in fotografie en op welke manier ik dit het beste kan gebruiken voor mijn blogs en Instagram bijvoorbeeld. Een tijdje geleden kwam ik, terwijl ik wat aan het googelen was, terecht bij het boek Capture Your Style van één van de grootste bloggers: Aimee Song.

Bij het lezen van de achterkant van het boek wist ik dat ik hier echt iets aan zou hebben. Een leuk cadeautje voor op mijn kerstverlanglijstje dus en ja hoor, op kerstavond haalde ik dit boek mooi ingepakt onder de kerstboom vandaan! Nu een aantal weken verder heb ik het boek uit en is het tijd voor een review.

6174610256_IMG_0730 (2)

Inhoud

Het boek is met de mooie roze buitenkant en mooie foto’s natuurlijk al een plaatje op zich, maar het boek gaat niet alleen om mooie plaatjes, je leert er namelijk echt veel van. Je kunt het boek gebruiken als gids om meer te leren over het bewerken van je foto’s, hoe je mooie foto’s kunt maken gewoon met je telefoon, hoe je mooie outfitfoto’s maakt, hoe je instaclichés voorkomt en hoe je eventueel geld kunt verdienen met je Instagram-account.

Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken waar in wordt gegaan op de ins & outs van Instagram, het fotograferen van jouw stijl, het vertellen van een verhaal met je Instagram-feed en het laten groeien van het aantal volgers van je account door middel van hashtags en geotags bijvoorbeeld.

6174610256_IMG_0731 (2) 6174610256_IMG_0733 (2)

Wat heb ik geleerd?

Bij het lezen van dit boek heb ik vooral geleerd dat het niet altijd nodig is om mijn fotocamera overal mee naar toe te slepen. Ik heb sinds een paar maandjes de Canon EOS M10 en deze camera maakt zulke mooie foto’s, dat ik die het liefst overal mee naar toe neem om vast te leggen wat ik tegen kom. Aimee laat zien dat je ook zeker hele mooie foto’s met je telefoon kunt maken en dat er heel veel apps zijn om je foto’s te bewerken en optimaliseren.

Daarnaast heb ik geleerd hoe ik foto’s op elkaar kan laten aansluiten, waardoor een mooie feed ontstaat. Een mooie feed zorgt er namelijk weer voor dat het aantal volgers van je account groeit, aangezien het geldt als een soort visitekaartje. Verder wordt er in het boek aandacht besteed aan het maken van de perfecte flatlay. Ik vind het erg leuk om flatlays te maken en kan de gegeven tips daarom zeker goed gebruiken!

6174610256_IMG_0735 (2)

Wil jij ook meer uit je Instagram halen en kan je wel wat tips gebruiken? Dan raad ik het boek Capture Your Style zeker aan!

Lees ook: DIY: Plantenhanger knopen

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
bali vlog nusa lembongan
Bali vlog #4: Nusa Lembongan

Ik kijk met zoveel plezier terug naar dit deel van onze Bali trip: Nusa Lembongan. Echt een heerlijk eiland met...

Sluiten