Budgetshoppen: 5 X tips om geld te besparen

Elk seizoen willen we het liefst een nieuwe garderobe. En nieuwe schoenen, graag meerdere keren per maand. Maar goed, we hebben het geld natuurlijk niet op de rug groeien en kunnen niet élke maand op water en brood leven. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we wel vaak in nieuwe outfits kunnen lopen zonder er bakken met geld aan uit te geven? Wij hebben 5 tips om een pro te worden in budgetshoppen!

Investeer in kwalitatief goede items

Als je een enkele keer wat meer geld uitgeeft aan kwalitatief goede basics waar je lang mee kunt doen, hoef je hier niet elk jaar opnieuw geld aan uit te geven. Dit kun je dan mooi gebruiken voor seizoensgebonden items!

Vergelijk vooraf op internet

Struin voor je gaat shoppen online je favoriete winkelketens af, zodat je kunt zien welke collecties ze hebben. Als je niks leuks ziet, ga er dan ook niet heen, voordat je dan toch weer iets gaat kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Ga niet ‘s avonds shoppen

Het schijnt dat je ‘s avonds, na een lange werk- of schooldag, gemakkelijker te manipuleren en gevoeliger bent voor marketingacties. Je trapt dus sneller in acties als “derde product gratis” (wat moet je nou met dríé van dezelfde producten?!) en dat je sneller keuzes maakt waar je later spijt van krijgt. Ga dus ‘s shoppen als je lekker uitgerust en fit bent.

Ga niet shoppen als je in een emotionele bui bent

Nog zoiets: Shoppen als je je eigenlijk verdrietig voelt. Lekker even geld uit geven en jezelf trakteren op van alles en nog wat. Wel even fijn misschien, maar achteraf was het waarschijnlijk niet eens echt nodig of heb je jezelf getrakteerd op dingen die je normaal nooit zou kopen. Ga dus even uithuilen bij een vriendin of sport je frustraties eruit in de sportschool, en waag je dan pas in de stad.

Vintage, tweedehands, outletcentra’s en sample sales

Plekken waar je heel veel geld kunt besparen op kleding en schoenen zijn vintagewinkels, tweedehands- en kringloopwinkels, outletcentra en samplesales. Hier vind je bij goed zoeken vaak hele mooie items voor een fractie van de prijs die je normaal in de winkel zou betalen. Bekende outletcentra’s zijn bijvoorbeeld Bataviastad, Designer Outlet in Roermond en Rosada in Roosendaal.

Kleding of schoenen verkopen

Ligt voor de hand, maar waarschijnlijk zijn we heel vaak gewoon te lui om onze kleding uit te zoeken, er foto’s van te maken en deze op bijvoorbeeld Marktplaats te zetten. Zonde, want het kost je een paar uur van je tijd en je kan er best lekker mee verdienen! Iemand anders weer blij met jouw items en jij weer blij omdat je kunt gaan shoppen zonder dat je bankrekening het merkt.

Neem ook eens een kijkje bij kleding webshop Your Look for Less, waar je heel voordelig kleding en schoenen kunt shoppen voor de laagste prijzen.

Hebben jullie ook nog tips om goedkoop te shoppen?

 

Lees ook: 6 low budget manieren om je kledingkast te updaten

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
leukste bikinis
6 X De leukste bikini’s

De tijd dat we regelmatig in bikini lopen is gelukkig weer aangebroken. Lekker naar het water, op het strand liggen...

Sluiten