Ideeën voor compact wonen

Groot is niet altijd beter. Ik ben iemand die vaak denkt: less is more. Klein wonen betekent namelijk ook automatisch dat ik minder hoef schoon te maken. Tja ik besteed mijn tijd liever aan leukere dingen. Compact wonen kan heel leuk zijn mits je een beetje slim omgaat met de ruimte die je wél hebt. Het vraagt om enige inventiviteit en met een beetje creativiteit creëer je in no time wat extra ruimte. Hoe pak je het aan? Nou zo: 5 x ideeën voor compact wonen. 

1. De juiste kleuren

Werk met wit of lichte kleuren. Lichte kleuren werken namelijk ruimtelijker dan donkere kleuren. Je kunt er wel voor kiezen om één accentkleur te kiezen. Een ander voordeel is dat je door de lichte kleuren juist kunt experimenteren met decoratie en stoffen.

2. Praktische keuzes

Kies voor multifunctionele meubels, zoals een eettafel die tevens gebruikt kan worden als bureau, een bedbank en een poef waar je spullen in kunt opbergen. Wat ook heel handig is, is een uitschuifbare eettafel die je kunt uitbreiden als er bezoek komt.

3. De hoogte in

Werk in de hoogte en niet in de breedte. Kies bijvoorbeeld voor smalle opbergkasten die tot helemaal bovenaan reiken. Wat ook een heel ruimtelijk effect geeft is een strakke trapleuning die helemaal van onder naar boven aan je trap doorloopt. Zelf vind ik een trapleuning rvs niet alleen heel strak en stijlvol staan, het geeft ook een heel ruimtelijk effect.

compact wonen

4. Opgeruimd staat netjes

Erg belangrijk in een kleine ruimte is om alles netjes op te bergen. Dit kun je doen met opberg-tools en organizers, zoals dozen in een kast in plaats van alles openlijk neer te zetten. Koop alles in één kleur of print om het nog opgeruimder te laten lijken.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Hang veel spiegels op, zowel aan de muur als verwerkt in je meubels. Dit geef de illusie van openheid en ruimte.

6. Slim omgaan met hoekjes

Benut ongebruikte ruimtes, zoals de ruimte onder je bed of onder de trap. Dit is ideaal te gebruiken als opslagplaats. Denk ook aan hoeken in de kamer waar je een hoekkast kunt neerzetten of de vensterbanken waar je misschien een bank van kunt maken.

Inspiratie: ideeën voor compact wonen

Ter inspiratie heb ik een paar foto’s voor je, enjoy! 

Klein wonen L

Is jouw huis nog niet herfst- en winterprooi? Laat je inspireren: leuke woonaccessoires voor meer warmte & sfeer in huis.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
inspiratie voor in je keuken
5 x handige lifehacks voor in je keuken

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, niks is meer frustrerend dan dat het er een onoverzichtelijke...

Sluiten