5 X Creatief met make-up

Heb jij inmiddels ook een hele vaste routine aangemaakt voor het aanbrengen van je make-up ‘s ochtends? Niets mis mee, maar het heeft wel als resultaat dat je elke dag met precies dezelfde look de deur uit gaat. Wil je daar iets aan veranderen, maar weet je niet goed hoe? Met deze tips tover jij je alledaagse make-up om tot net even wat anders. Dit zijn 5 manieren om creatief met je make-up om te gaan:

Tweekleurige wimpers

Waarom kies je eigenlijk altijd voor zwarte (of misschien bruine) mascara? Waarom niet een heel andere kleur, of gewoon 2 kleuren? Voorzie je onderste wimpers van een laagje zwarte mascara, maar ga voor je bovenste wimpers eens voor een knalkleurtje als blauw of groen. Andersom kan natuurlijk ook.

Je gehele make-up met een lippenstift

Kies voor een nude kleur als perzik (kijk even wat bij je huid past) lippenstift en ga alleen daarmee aan de gang! Je kunt het uiteraard op je lippen gebruiken, maar je kunt er ook een blush van maken en op je oogleden aanbrengen. Binnen no time ben jij voorzien van een clean node make-upje!

Gekleurde lippen

Waag jij je nooit aan rode lippen omdat je dan continu aan het bijwerken bent de hele dag? Gebruik een lippotlood dat iets vetter is. Het blijft gegarandeerd de hele dag zitten en je hoeft je geen zorgen te maken dat het vlekt. Oké, in je lunchpauze even checken of het niet even bijgewerkt kan worden is natuurlijk nooit verkeerd, maar dit is een hele fijne manier om je lippen op een doordeweekse dag toch van een fijn kleurtje te voorzien!

Smokey cateye

Je raadt het al: dit is een combinatie van een smokey eye met een cateye. Oftewel: een net iets heftigere alledaagse look, maar prima geschikt voor kantoor en je kunt daarna meteen door naar een feestje! Hoe maak je een smokey dat eye? Ga aan de slag met je zwarte oogschaduw, maar doe niets anders dan wanneer je ‘s ochtends een subtiele dat eye aanbrengt. Door de oogschaduw wordt het automatisch een iets dramatischere look.

Slapend krullen krijgen

Er zijn verschillende manieren waarop jij de volgende ochtend wakker kunt worden met een mooie bos krullen. Het vergt wel wat voorbereiding in de avond, maar het scheelt wel weer veel tijd in de ochtend. Je kunt gaan voor de klassieke manier: vlechtjes maken in je haar en daarmee gaan slapen, maar je kunt ook aan de slag met een haarband. Super easy! Het enige wat je hoeft te doen is een elastieken haarband om je hoofd te doen en daar in plukjes je haar om het bandje heen te wikkelen. Heb je wat dikker haar, dan werkt de techniek van veel knotjes maken met vochtig haar misschien net iets beter. Een bos krullen zal het wellicht niet worden, maar je staat gegarandeerd op met een mooie slag in je haar!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
najaarstrends 2015
5 x najaarstrends 2015

De vakanties zijn afgelopen, de temperaturen kelderen en het regenseizoen in Nederland lijkt geopend. Het is pijnlijk, maar waar: de...

Sluiten