De beste momenten om te sporten

Wat is het beste moment om te sporten? Het antwoord op deze vraag is vaak: “wanneer ik eindelijk tijd of zin heb.” Misschien is het toch verstandig om op bepaalde momenten tijd of zin te maken om te gaan sporten. Het schijnt namelijk zo te zijn dat je lichaam op verschillende momenten van de dag verschillend reageert op de workout die je doet. Gezien het feit dat veel van ons een drukke werkweek hebben, is het fijn om elke minuut zo goed mogelijk te besteden en het juiste moment kiezen om te sporten voor het beste resultaat. Kijk mee naar wat verschillende experts vertellen over de beste momenten om te sporten.

Wanneer je een belangrijk/stressvol moment hebt …

Sport dan vlak voor dit belangrijke moment. Wanneer je 30 minuten lang intensief traint zal je lichaam minder heftig reageren op stress. Expert J. Carson Smith geeft aan dat je 15 minuten na de workout het effect zal merken.

Als je niet goed slaapt …

Doe dan de juiste workouts voordat je gaat slapen. Misschien heb je wel eens gehoord dat wanneer je vlak voor het slapen een workout doet je minder goed kan slapen. Maar recent onderzoek wijst uit dat mensen die overdag of s’avonds sporten beter slapen dan mensen die helemaal niet sporten. Zorg er wel voor dat je de juiste workouts doet. Als je niet goed kan slapen, doe dan bijvoorbeeld 30 minuten yoga voordat je gaat slapen.

Als je geen blessures wilt oplopen … 

Sport vroeg in de avond. Volgens expert Michael Deschenes is overdag is je lichaamstemperatuur lager en ben je dus kwetsbaarder voor blessures. Het is het beste om te sporten tussen 16.00 en 18.00 uur.

Als je af wilt vallen …

Sport voordat je gaat ontbijten. Uit onderzoek blijkt dat de mensen die sporten voordat ze ontbijten 20% meer vet verbranden dan de mensen die eerst ontbijten. Op deze manier haalt je lichaam energie uit je vetopslag in plaats van uit je ontbijt.

Wanneer je geen allergische reactie wil krijgen …

Als je last hebt van hooikoorts is het verstandig om niet te gaan hardlopen tussen 4 en 10 uur s’ochtends, omdat dan de meeste pollen in de lucht hangen. Ga dus voor een workout in de middag of in de avond. Als je toch het liefst s’ochtends sport, doe dan een workout binnen.

Bron: Marieclaire.com

  • […] Wat is het beste moment om te sporten? Het antwoord op deze vraag is vaak: “wanneer ik eindelijk tijd of zin heb.” Misschien is het toch verstandig om op bepaalde momenten tijd of zin te maken om te gaan sporten. Het schijnt namelijk zo te zijn dat je lichaam op verschillende momenten van de dag verschillend reageert op de workout die je doet. Gezien het feit dat veel van ons een drukke werkweek hebben, is het fijn om elke minuut zo goed mogelijk te besteden en het juiste moment kiezen om te sporten voor het beste resultaat. Benieuwd naar wat verschillende experts vertellen over de beste momenten om te sporten? Klik hier. […]

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
boho inspiration
Blogger Look of the Day: Boho Inspiration

Fashion Blogger Vivian van by-vh.com reist wat af! Laatst plaatste ze nog mooie outfit foto's in NY. Onlangs is ze ook...

Sluiten