De leukste kinderkamer trends

Is het tijd om de babykamer om te toveren naar een stoere peuterkamer of heb je zin om de kamer van je kind een frisse nieuwe look te geven? Laat je heerlijk inspireren: dit zijn de leukste kinderkamer trends van dit moment!

Een dubbel gevoel…

Eerlijk gezegd heb ik me nooit echt verdiept in de trends op kinderkamergebied. Dit omdat ik zelf geen kinderen kan krijgen. Toen laatst een vriendinnetje vroeg of ik haar wilde helpen om de kamer van haar peuter een nieuwe look te geven, zei ik na enige twijfel toch ja. Wel een beetje met een dubbel gevoel hoor, dit omdat ik zelf geen kinderen heb en omdat Marlou zo’n heftige periode doormaakt met het verwerken van het verlies van haar prachtige dochter Isa Lou. Ondanks dit dubbele gevoel heb ik me samen met mijn vriendin ondergedompeld in de leukste kinderkamer trends. En weet je, ik vond het ontzettend leuk om te doen!kinderkamer trends 2019

De leukste kinderkamer trends

Kleur op de muur

Met kleur op de muur bedoel ik geen zachte pasteltintjes, maar meer de zwaardere kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en verschillende tinten oker. Vind je dit iets te heftig? Kies dan verschillende nude-tinten die je met elkaar combineert.

Botanisch & jungle

Urban jungle was al een trend voor in je woonkamer, maar deze exotische sfeer is nu ook een trend voor een kinderkamer. Tijgers, apen of bijvoorbeeld flamingo’s; bijna alle jungle dieren zie je in print terug op vloerkleden, kussentjes, beddengoed en behang. Deze items combineren je met verschillende frisse kleuren groene verf, houten en/of rotan meubels en een paar groene planten als finishing touch.

Romantisch bohemian

Romantische bedhemeltjes, natuurlijke materialen, bloemenprints en kussentjes en kleden van zachte materialen; dat zijn de belangrijkste kenmerken van deze trend. En niet te vergeten warme roze tinten. Vind je het lastig om zelf alle items voor een kinderkamer bij elkaar te zoeken? Je kunt een complete kinderkamer kopen bij Woonenzo.nl. Ja echt! Ik wist ook niet dat het mogelijk was en dat je zo eenvoudig een hele kinderkamer volgens de laatste trends kunt shoppen. Ideaal als je het mij vraagt.

Mix & match

Dit is misschien wel de makkelijkste trend: mix & match alle trends die ik hierboven omschreef met elkaar. Combineer bijvoorbeeld een dekbedovertrek met een dierenprint, met een behangetje met geometrische vormen of een bloemenprint, zet een paar planten neer en maak een knus hoekje met kussentjes en dekens van zachte materialen in nude of roze tinten. Leef je uit, je kunt het zo gek niet bedenken of het mag.

Wat vind jij van deze kinderkamer trends? Zelf vind ik qua kleur donkerblauw wel heel stoer en dit gecombineerd met een urban jungle look. Het is dat ik geen kinderen heb, maar anders wist ik het wel…

Reageren

Your email address will not be published.