In de stijl van Marilyn Monroe

Er is niks zo fashionable als oud Hollywood. De glamour en klasse van deze iconen zijn tijdloos. Wie kent er niet Audrey Hepburn’s befaamde Little Black Dress in Breakfast at Tiffany’s of de kersenrode lippen van Marilyn Monroe? Daarom nemen we een kijkje in de kledingkast van deze dames. Vandaag: de stijl van Marilyn Monroe.

Marilyn stond bekend om haar vrouwelijke kleding. Het was dan ook belangrijk dat haar kleding goed gesneden was en het haar beroemde rondingen goed liet uitkomen. Qua kleur hield ze het juist simpel: zwart, wit en aardetinten waren favoriet. Als ze voor wat meer kleur ging waren dat vaak rood, roze of groen.
Voor evenementen, zoals op de rode loper, koos ze vaak voor een strakke en sexy jurk. Haar accessoires waren meestal diamanten, een bontstola en lange handschoenen.
Marilyn Monroe premiere
Marilyn premiere

In haar vrije tijd kleedde ze zich lang niet zo sexy. Ze hield juist van simpele en lekker zittende kleding. Zo was Marilyn één van de eerste vrouwelijke sterren die het waagde om een spijkerbroek te dragen. Capri broeken, mannenbroeken, blouses en losvallende truien waren ook favoriet. Maar boho-chic was niet haar stijl: als ze een losse trui aan had, droeg ze een strakke broek en visa versa. Boven alles liet Marilyn zien dat ze een vrouw was en daar was ze trots op.
Marilyn Monroe thuis
Marilyn Monroe buiten

Marilyn’s favorieten:

Favoriete mode-item: net als vele vrouwen had Marilyn één zwakte als het om mode ging: schoenen! Zo zei ze ooit eens: ‘Geef een meisje de juiste schoenen en ze kan de wereld veroveren’ en ‘Ik weet niet wie hoge hakken heeft uitgevonden, maar alle vrouwen zijn hem veel verschuldigd!’

Favoriete kleuren: zwart, wit, rood en beige

Favoriete designers: ze was dol op Pucci en Chanel. Ook droeg ze graag jurken van haar persoonlijke ontwerper Billy Travilla.

Favoriete jurk: een groene Pucci jurk, waar ze dan ook in is begraven.
Marilyn Monroe's favoriete jurk

Een kijkje in haar kledingkast:

Haar Pucci collectie (erg hip begin jaren ’60):
Marilyn Monroe kledingkast

Haar Little Black Dress collectie:
Marilyn Monroe LBD collectie

 

Haar look nu:
MARILYN MONROE STIJL

Sterren die Marilyn’s kledingstijl evenaren:

Beyoncé
Beyonce in Marilyn stijl

Scarlett Johansson
Scarlett in Marilyn stijl

Eva Longoria
Eva in Marilyn stijl
Sofia Vergara
Sofia in Marilyn stijl

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
tips liefdesverdriet
7 X Tips tegen liefdesverdriet

Iedereen maakt het ooit een keer mee: liefdesverdriet. Als je er middenin zit kan het voelen alsof het nooit meer...

Sluiten