De ultieme gezichtsverzorging: multimasking

Er is een nieuwe trend ontstaan in beautyland. En eigenlijk is hij heel logisch ook: elk deel van ons gezicht heeft een andere verzorging nodig. Zo zijn er bepaalde gebieden die extra vettig zijn en die net even om andere verzorging vragen. Hoewel deze beautytrend eigenlijk helemaal geen nieuw uitgevonden iets is, lijkt het toch nu pas opgepakt te worden door veel beautybloggers. Multimasking is hot!

Voordat we verder gaan is het wellicht belangrijk om te vermelden dat niet alle dermatologen super enthousiast zijn over deze techniek. Huidspecialisten zijn het er over het algemeen wel mee eens dat de verschillende delen van je gezicht ook andere verzorging nodig hebben, maar zij hebben andere technieken die beter hun werk zouden doen.

Het idee achter multimasking

Zoals de naam al doet vermoeden is het een manier van het aanbrengen van verschillende huismaskers op verschillende plekken van de huid. Zo gebruik je bijvoorbeeld een masker met het ingrediënt salicylzuur voor je T-zone, omdat dit over het algemeen vetter en vatbaarder voor puistjes en andere oneffenheden is. Meloen- en appelsap schijnt een bijzonder effectief middeltje te zijn voor de toon van de huid bij je kin en het gaat de onderkin tegen, je wangen vragen vaak ook om een hydraterend masker, en het gebied rondom je ogen kunnen veel minder hebben en vragen dus ook om een subtieler maskertje. Belangrijk is dat je goed kijkt naar je eigen huid, waar je ‘probleemzones’ liggen en daarop je maskers aanpast.

Let op; het wordt niet aanbevolen om je gezichtshuid meer dan een keer per week te verzorgen met een multimasker.

Het klinkt heel logisch, en toch hebben dermatologen hun vraagtekens bij deze techniek. Waarom? Nou, meer omdat een en hetzelfde masker prima zou werken, mits je het in logische tijdsdelen op smeert. Multimasking zorgt ervoor dat je veel potjes en tubes in huis haalt, die hetzelfde resultaat bereiken als een divers huidmaskers voor de gehele gezichtshuid.

Ach, heb je een keer een zondag niets te doen en ben je voorzien van een aantal verschillende gezichtsmaskers, dan is het leuk om een keer te proberen toch?

beautytrend multimasking

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
photo diary
Photo Diary: Rachelle

De afgelopen weken zijn voor mij om minder leuke redenen anders uit gaan pakken dan ik had gepland en gehoopt,...

Sluiten