Tips om een depressief gevoel te voorkomen

Héél veel mensen hebben last van de een depressief gevoel na de zomer. De hele zomer is het lekker weer geweest, heb je al je rokjes en jurkjes kunnen dragen en dan ineens is de zomer voorbij. De bladeren vallen weer van de bomen en langzamerhand zakt de temperatuur weer naar richting de 10 °C. De dagen worden korter en donkerder en ineens begin je je wat depressief te voelen.De after-summer dip slaat toe en dat is erg vervelend. Wij hebben tips om deze after-summer dip te voorkomen zodat jij met een goed gevoel de winter aan kan.

depressief-gevoel

Plan een (droom) vakantie
Na de zomer is het her perfecte moment om alweer na te gaan denken over je nieuwe vakantie bestemming. Het is normaal om te fantaseren over je nieuwe tripje, of je het nou daadwerkelijk gaat boeken of het alleen bij plaatjes pinnen op Pinterest houdt. Zelfs ook al ga je pas volgend jaar zomer weer op vakantie, je krijgt vaak al een enorme energie boost bij het idee van op vakantie gaan en bij het bekijken van al die tropische zonnige foto’s. Het kan vaak ook een heel rustgevend gevoel geven als jij je volgende vakantie al tot in de puntjes verzorgd en gepland hebt. Wil jij even lekker wegdromen maar geen idee waar je op moet zoeken? Bekijk onze tips voor fascinerende vakantiebestemmingen.

depressief-gevoel

Geniet van het nieuwe seizoen
Ondanks dat je het moeilijk vindt om afscheid te nemen van de zomer moeten er toch een paar dingen zijn wat je leuk vindt aan het nieuwe seizoen? Wat dacht je van al die heerlijke geurkaarsjes en waxbrandertjes die je nu ‘s avonds weer gezellig aan kan doen. Je heerlijke fluffy plaids waar je op de bank onder kan kruipen of een grote beker chocomel met slagroom? Of wat dacht je van de Pumpkin Spice Latte die weer terug is bij de Starbucks of de pepernoten die weer in de schappen liggen? Jummie! En wanneer we de winter naderen betekent het ook dat alle gezellige feestdagen er weer aan komen en je je huis weer mooi in kerst sferen kunt decoreren.

depressief-gevoel

Shop till you drop
Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk een (of 5) nieuwe outfits. Vooral de overgang van zomer naar herfst/winter is een groot verschil waar je toch echt wel uitgebreid voor mag shoppen. Er moet natuurlijk een nieuwe winterjas komen, lekkere warme fluffy vesten en dichte schoenen. Je kunt je nu weer helemaal uitleven op accessoires als sjaals, handschoenen en leuke mutsen maar ook kun je weer allemaal laagjes kleding over elkaar dragen. Geen inspiratie voor leuke najaar outfits? Marlou ging op pad om de fashion trends voor het najaar te spotten.

depressief-gevoel
(Van dit plaatje gaat je depressieve gevoel toch gelijk al weg?)

Early Bird
Het wordt ‘s ochtends later licht en ‘s avonds weer eerder donker en dat kan je behoorlijk depressief maken. Vooral als je ‘s ochtends vroeg in het donker naar je werk gaat en ‘s avonds weer in het donker thuis komt. Maar wanneer je dan een vrije dag hebt willen de meesten van ons ervan genieten dat je uit kan slapen. Ik deed dit vroeger ook altijd maar ik vond het altijd zo zonde als dan de helft van mijn dag al weg was als ik nog eens om 12:00 mijn bed uit kwam rollen. Dus tegenwoordig als ik vrij ben zet ik ook gewoon mijn wekker en ga ik genieten van de dag. Je hebt dan zoveel meer aan je dag en kunt het maximale uit je dag halen. Natuurlijk wel alles op een rustig tempo want het is en blijft je vrije dag.

Bron: Lauren Conrad

Lees ook onze tips voor leuke herfstactiviteiten.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Tips tegen jaloezie

Het is een emotie die we allemaal weleens voelen, maar ook een emotie die al vele relaties kapot heeft gemaakt:...

Sluiten