4 X Detox Food om je lichaam te reinigen

Naast het eten van superfoods hoor je ook steeds meer over detox diëten. Bij detoxen wordt je lichaam als het ware ontgift van schadelijke stoffen in het lichaam. Je kunt ervoor kiezen om je lichaam helemaal te reinigen met een streng detox dieet. Hierbij leef je drie tot vijf dagen alleen maar van zelfgemaakte groente en fruitshakes en ontgift je in die dagen je hele lichaam. Dit dieet is natuurlijk superzwaar en niet voor iedereen weggelegd. Zo ook niet voor mij helaas. Gelukkig kun je jouw lichaam wel een handje helpen door de volgende voeding te eten en zo je lichaam op een rustigere manier te reinigen!

Avocado’s
De avocado is een vette vrucht. Gelukkig zijn dit wel de goede vetten die het lichaam nodig heeft. Naast deze goede vetten zit een avocado ook vol met vezels en antioxidanten. Let er wel op dat dit alleen geldt voor pure avocado’s en niet bijvoorbeeld voor een bakje guacamole wat je in de supermarkt koopt. Natuurlijk kun je wel zelf heerlijke guacamole maken.

avocado

Grapefruit
Voor mij start de dag altijd goed met een grapefruit. Deze vrucht is wel wat bitter van smaak en niet iedereen houdt hiervan. De grapefruit zit vol vezels en goede sappen die ervoor zorgen dat de slechte vetten in je lichaam sneller in actie komen om te verbranden. Vind je de bittere smaak niet lekker? Snij dan wat stukjes door je kwark of yoghurt met een beetje honing!

grapefruit

Knoflook
Misschien is dit niet het favoriete eten wat je eet voor een avondje stappen. Echter is knoflook super gezond voor je lichaam. Knoflook zorgt ervoor dat je immuunsysteem super goed werkt. Dit zorgt ervoor dat je een sterke weerstand opbouwt en dus minder snel ziek wordt. Knoflook is tevens een heerlijk product om meer smaak te geven aan je maaltijd.

Garlic

Artisjok
De artisjok is erg goed voor de werking van je lever. Daarnaast zit artisjok vol met vezels, eiwitten, magnesium en kalium. Tevens zuivert de artisjok het lichaam. Artisjokken zijn erg lekker om bij je salade toe te voegen en hebben een zachte smaak.

artisjok

Bron: Bembu, Weheartit

Lees ook: 6 geweldige detox smoothies

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
outfit-aztec-shorts
Outfit of the day: aztec shorts

Aztec is hot! Je kan met een item als aztec shorts heel veel verschillende looks bereiken. De leuke indianenprint is...

Sluiten